Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, juni 25, 2013

Midsommar och nördkärlek

Jag gjorde något som är att svära i kyrkan i Sverige-jag jobbade på midsommarafton. En lång men bra dag, midsommar är inte min favorithögtid så att jobba då känns okej jämfört med andra högtider. Jag ordnade dock till det väldigt fint, Goron hämtade upp mig när jag jobbat färdigt på kvällen och åkte hem till mig. Tack vare en kort utflykt för att titta till hans katter så ville och kunde han stanna hos mig hela helgen.

I den wiccanska traditionen kallas midsommar Litha och handlar bl.a. om att lösa alla band och lite kärleksmagi också om man känner för det. Det kändes som att jag löste banden lite i och med att jag bjöd in Goron i mitt hem för första gången. Jag har ju bott själv i tio år och även om jag gillar att bjuda hem folk, så tycker jag att det är ganska skönt när de går hem också ;) Därför var det häftigt när det kändes jättenaturligt att ha Goron hos mig. Vi gjorde inget speciellt, vädret var ostadigt så vi stannade hemma och hade det mysigt. Fredrik hade med sig Wii och vi spelade "Skyward Sword", senaste Zelda-spelet. Jag är läskigt bra med svärdet enligt Goron :) Sådant gör en Zelda-nörd glad =)

På söndagen åkte vi till Kista och kikade på reorna. Goron köpte en ny tröja (han vågade lyssna på mig och köpte en mörklila) samt två par nya skor till honom. Jag blev varm i hårdrockshjärtat för att han lyssnade på mina smakråd. Skopunkten har dessutom ta 3 betala för 2 så han bjöd mig på ett par skor.
Vi åt mex-mat också innan vi åkte hem.

Hemma hade jag tvättstugan och det gick jättebra. Goron följde med mig ner och hjälpte mig att bära också. Det är en av de saker som är så härligt med vår relation, att det finns plats och tid för vardagssysslorna. Har jag honom på besök så kan jag gå och slänga återvinning eller tvätta. Det är skönt att slippa förställa sig :)

2 kommentarer:

Linn sa...

Tillbaka i bloggvärlden (om än lite trevande och försiktigt) och försöker läsa in mig på vad som hänt i ditt liv sedan sist.

Det låter helt fantastiskt med Goron. Precis som det ska vara, om man nu kan hävda att det "ska" vara på ett visst sätt. Jag tror i alla fall att känslan av att kunna dela vardag och förgylla den tillsammans bådar gott för framtiden. Njut!

CrimsonAnna sa...

@Linn-Skönt att du är tillbaka =)

Han är fantastisk =) Det är så skönt för det finns ingen prestationsångest i vår relation=) Jag njuter så gott jag kan :)