Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, januari 20, 2012

Grattis Oscar!

Det är lite grått just nu men idag tar jag av mig tagelskjortan, tar på mig de nyputsade nitarmbanden och höjer armarna i en "double horns" för Oscar Dronjak som fyller 40 år idag:) Känns naturligt med en liten hyllning här eftersom han är en av de som har haft störst inverkan på mitt musikaliska liv, man kan nog säga att han är en av "The men who made me metal".

Som Youtube-klipp blir det en av mina favoritlåtar "The dragon lies bleeding" från senast jag såg dem.

 

måndag, januari 16, 2012

Toksocial helg

Det kommer att ta lite tid att bearbeta torsdagen. För att mota bort lite av det och samtidigt hålla mitt nyårslöfte-att hänga mer med vänner-så har jag haft en social aktivitet varje dag i helgen. På fredagen gick jag ut med några vänner för att fira en födelsedag. Det gjorde mig otroligt gott att sitta på en pub, lååångt in i ett valv, dricka några av de godaste öl jag har druckit och prata diverse saker. Vi drog vidare till en nattklubb och sorry, men dansa är inte min grej (undantag orientalisk dans, queertango och haka). Så runt midnatt hasade jag hem i kylan.

Lördagen spenderade jag hemma hos Hagbard med "Game of Thrones". Älskar den serien. Allt från karaktärerna till miljöerna. För mig som ljusälskare (eller "ljusmästare" som jag blev kallad idag) är den rena pornografin. Håller en tumme för den och speciellt för Peter Dinklage på Golden Globe ikväll. Det var otroligt skönt efter att ha ränt runt ute-att bara umgås två stycken i lugn hemmamiljö.

Idag firade jag Padawans 17-årsdag. Mycket trevligt som alltid hemma hos Sisu. Jag har hittat ett avslappnat läge i sociala sammanhang som jag inte kan minnas att jag har haft någon gång. Jag och Sisu har preliminärbokat ett träningspass på fredag. Ska bli kul-hon är grym att träna med och jag behöver nystart på gymmet.

Det här inlägget har gått i en ljus, positiv ton men det går upp och ner just nu. Tror som jag sade tidigare att jag är inne i en process av bearbetning. Att hitta någon annan kille som får mitt ärrade hårdrockshjärta att klappa lite extra känns helt omöjligt just nu. Så nu är jag nyfiken på hur du som läsare har gjort för att komma över hjärtesorg. Hur glömde du honom/henne? Alla tips som inte inkluderar kaninkokning eller andra lagbrott är välkomna.

Jag lämnar er och denna vecka med en lite mini-musikal som jag kan känna släktskap med.