Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, augusti 11, 2012

Iaf Google visar sunt förnuft.

Läste hos Rickard Söderberg att en kvällstidning i Göteborg har startat något de kallar "Kötthjälpen" där de ska dela ut kött till Way Out West-besökarna. Jag tar mig för pannan och undrar i mitt stilla sinne om de delar ut sprit utanför IOGT-NTO:s möten. Det är på den nivån om du frågar mig.

Förutom vego-frågan (om vi nu avstår från att slå varandra i huvudet med morötter och fläskkotletter en stund) så tycker jag att det säger lite om vår fixering vid mat vid alla tillfällen. Jag menar, lämna tillbaka sin biljett till en musikfestival pga maten? Jag vet inte, men jag skulle varken vilja ha vare sig Rockstad Falun, Rockweekend eller Sweden Rock ogjorda, och det var inga kulinariska resor.

Jag försökte googla "Kötthjälpen" för att skriva ett surt protestmejl, och detta blev resultatet. Skönt att åtminstone Google försöker tänka vettigt.


torsdag, augusti 09, 2012

Vego-festival

Way out west gör hela festivalen vegetarisk. Ett otroligt häftigt initiativ tycker jag-hade det varit en festival jag skulle på (nu är det inte musik som vibrerar på min frekvens) hade jag utbrustit i ett glädjetjut. Nu är inte alla lika glada. Det skriks om allt från magsjukdomar till kolhydrater till att det är hemskt att få andras val nedkörda i halsen.

Det verkar jobbigt att vara köttätare. Jag kan inte minnas att det var så jobbig, men det kan ju ha hänt saker på sex år. Känns som att de kommentarer som jag har tagit upp här i de flesta fallen är otrygghet under en fernissa av någonting annat. Nu är jag inte den kunnigaste, men jag tror att det ska finnas något man kan äta trots magsjukdom (och annars kanske man kan ta med sig mat. Brukar mest vara dricka du inte får ta in på festivaler. Jag fick inte ens ta ut mitt gröna citronte på Sweden Rock). Angående kolhydraterna-den festivalmat med kött som jag har upplevt har knappast varit någon LCHF-fest och angående andras val i halsen-välkommen till vegons värld. Jag får anpassa mig till omvärldens val att äta kött nästan var jag än går.
Kan också säga att fördelen med vegomat är att du slipper matkoma och då hinner du ju se fler band.

Lite lustigt är ju dessutom är ju att det är en musikfestival vi talar om. Lyckligtvis finns det ju kloka människor också. Som denna kommentar:
"Cool grej. Hoppas innerligt att de som köpt biljetter till Way Out West gjort det för konserterna och inte maten. Så jag har väldigt svårt att förstå upprördheten."
Med detta önskar jag att Way Out West får skönt väder och att alla som lagar maten får glada kommentarer och att många får en positiv överraskning hur gott det är med vegomat (och drömmer i mitt stilla sinne om en vegetarisk metal-festival).

5 inredningsfrågor 1.1

Liie har en liten kul utmaning på sin blogg så jag hakade på. Mitt första svar försvann så här kommer version 1.1

1. Är du mer hemma eller borta på din vakna fritid?
Jag är en hemmakatt. Trivs hemma och det är här jag laddar batterierna.

2. Gillar du att fixa/inreda/renovera/pyssla i ditt hem?
Ja, det gör jag. Dock är det inte säkert att det är från inredningstidningar jag får de bästa idéerna. Det kan lika gärna vara från film eller TV-spel.

3. Vilken är den bästa inredningsdetaljen du har köpt?
Det är jämnt skägg mellan tre saker-mitt brickbord i marockansk stil, både användbart och snyggt, min kandelaber "Jularp" från, för att den är metal, modern och fantasy i ett och min sängkappa som gör att min väldigt enkla säng känns lyxig. Hittade dessutom en i annan färg än vit (den är mörkgrå).

4.Hur ser din drömbostad ut och var ligger den?
Ungefär där jag bor nu-med nära till både stad och natur. Det är ett radhus, antingen blått eller grått. Uteplats med en stor kattrastgård så att mina husdemoner kan få sol i pälsen utan att ställa till grannarnas sandlådor eller råka illa ut. Inredningen är en vidareutveckling av den stil jag har idag (se fråga 5).

5. Vilken inredningsstil har du?
Idag är det ganska neutralt med gråskala som bas-grå, svart,vit. Jobbar på att få in lite mer personlighet. När det är klart vill jag ha en blandning av orientaliskt, fantasy och hårdrock. Just orientaliskt och hårdrock passar mycket bättre ihop än vad många tror.


Min Jularp-kandelaber ovanpå brickbordet.

måndag, augusti 06, 2012

Inredningsmässigt vägskäl

Så här den sista semesterveckan så har jag börjat ta tag i mitt kök igen. Därmed följer funderingar vart jag vill ta det stilmässigt. Har nästan för mycket idéer men grunden är de stålblå väggarna och den violblå fondvägg som kommer att komma dit snart. Väger också in att feng shui-områdena för kärlek och för kreativitet/barn ligger i köket. Min första inspiration var Hammerfalls video "Natural High" och på senare tid har jag hittat en ny inspirationskälla-nämligen "The Legend of Zelda-Skyward Sword" Där finns ett skogstempel som i huvudsak är blått och vitt-huvudfärgerna i mitt kök. Det är de karamellerna jag suger på just nu. Det kommer att komma bilder från köket och gillar ni Zelda kommer det ett helt inlägg om spelets estetik.