Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 05, 2013

Joacim Cans i Nyhetsmorgon

Joacim Cans var med i "Nyhetsmorgon" imorse och pratade om sin medverkan i "Rock of Ages". Det jag verkligen gillar med Joacim i den här videon, är hans sätt att se på att stå på scen, tanken att det är egentligen inte så stor skillnad mellan att stå på scen och agera och att sjunga hårdrock (de tankarna har ju jag varit inne på tidigare) och att det svåra är att inte ha dialogen med publiken.

Och oss emellan borde inte han och Gladys göra lite musik ihop efter musikalen?
Gladys%20och%20Cans%20om%20musikalen%20Rock%20of%20Ages

torsdag, januari 03, 2013

Tar itu med saker

Träffade en vän igår, mitt i vardagskaoset. Det är speciellt, men samtidigt befriande med människor som vågar visa mer än facebook-jaget. Även om vi inte hann prata så mycket som vi ville, så bröt vi ändå isen. De flesta gånger vi har träffats har varit i sällskap med många andra och ofta har hon varit värdinna med allt vad det innebär. Vi bestämde på stående fot att boka en ny fika.

Hon inspirerade mig, då hon har bestämt sig för att ta tag i saker 2013. Jag har också börjat med det så smått. Igår fixade jag två viktiga samtal och idag så har jag gjort något som jag har funderat på länge-jag har börjat använda tandtråd. Bättre sent än aldrig. Även små saker som man faktiskt gör gör gott för psyket. Det ska bli spännande var jag kommer att befinna mig om jag fortsätter med de här små goda vanorna.

Jag var på jobbet idag för första gången i år. Det är mycket nu, eftersom flera kollegor är sjuka eller bortresta, så vi som är kvar får kämpa på. Enligt Murphys lag så har jag en förkylning i kroppen men jag har redan, 1 timme efter att jag börjat misstänka det, satt in echinagard och varmt te. Jag har bestämt mig för att orka knyta ihop arbetsveckan imorgon.


tisdag, januari 01, 2013

Nyår och årets första dag

Nyårsafton firades i sällskap med Alvfamiljen (supersöta Lillalven har lärt sig att säga mitt namn :-D ), med vänner till dem som jag har mött förut och ytterligare 4 nya bekantskaper. Det blev en trevlig 2,5-språkig kväll (vi hade rumäner med oss, och jag lyckades nästan lära mig säga gott nytt år på rumänska men glömde det redan 0.30). Det var lugnt och vuxet på något sätt, men det var precis vad jag behövde. Jag var den enda singeln i sällskapet, det var i övrigt par och föräldrar, men det är ett bra festsällskap i min situation. De förstår om man inte är på sitt allra mest partyglittriga humör, trots att det är nyår, och jag upplever att de inte trissar upp stämningen att "vi måste ha kul nu, vi måste ha kul nu"

Nyårsdag var sedvanligt trött och lugn. "Varför är alltid nyårsdagen så här?" frågade Alvfurstinnan sig. Jag tror att det handlar om att det är okej på något sätt, ingen förväntar sig att du gör något vettigt. Mot kvällen tog jag den långa bussresan hem och där sitter jag nu.Då var första inlägget 2013 gjort. Kan berätta att förra året blev ett rekordår för bloggen med 223 inlägg. Jag hoppas å ena sidan att 2013 blir ett liknande år, å andra sidan hoppas jag att jag ska ha så roligt att jag inte hinner blogga. En sak vet. Som Civil War sjunger "Just as sure as Rome is falling, I'll be rising again".

måndag, december 31, 2012

Annus Insanus-En årskrönika över 2012

Nu är det bara några skälvande timmar kvar på 2012. För mig har det varit ett galet år, vilket "Annus insanus" betyder. Ska jag sammanfatta så blev det sorgens, slitets och mötenas år. Det har varit mycket sjukdom och död, men det har självklart också hänt roliga saker. Jag har blivit trampad på, men också fått otroligt mycket kärlek. Har haft turen att möta människor som betytt mycket i mitt liv AFK för första gången.

Jag kör på en klassiker i bloggvärlden. 30 frågor om 2012. Jag gjorde samma sak 2009. Titta gärna in och jämför.


Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Oh ja. Jag gick på opera, bodde hemma hos en person samma dag som jag träffade dem och saker som det är bäst att det stannar utanför bloggen ;) Började twittra också. The_CrimsonAnna heter jag där.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
En av dem blir det vilken dag som helst men har inte hört det ännu. Och i januari hoppas jag att välkomna baby Glatem :)
Dog någon som stod dig nära?
Ingen har väl kunnat missa att min mormor gick bort.
Vilka länder besökte du?
Jag var i Sverige men hann besöka både Värmland och mitt älskade Göteborg.
Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Jag hoppas på balans. Och på att vi kanske kan stryka "Pontielle" i "Min potentielle karl" ;)
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Mormors död 29/11. 21/10 när jag såg Sabaton. 10/4 med Nightwish i Lisebergshallen. Och så Medvinds releasefest på Aifur 13/10. Nordman 26/9. Oktober var en ganska kul månad.
Vad var din största framgång 2012?
Det är att jag lyckades hitta en balans i att ta hand om mormor och att ta hand om mig själv. Samt att jag kunde säga ifrån till människor som behandlade mig respektlöst.
Största misstaget?
Att jag inte såg en nu avslutad vänskapsrelation för vad den var och att jag lade för mycket känslor i potentiella kärleksrelationer för tidigt.
Bästa köpet?
Mina Doc Martens-kängor utan tvivel. Samt min handväska med nitar och min svarta trenchcoat-precis den modell jag ville ha. Köpt i Göteborg second hand för 175 kr.
Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom det uppenbara, hyra och mat, så blev det en del DVD-filmer och tv-serier. Det var det värt.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mötena med människor. Både helt nya människor som vännen i Arvika jag bodde hos, och Morrica och Rickard Söderberg, som jag följt på nätet i flera år och nu äntligen fått träffa. Sedan var Medvinds releasefest, när jag samlade 7 för varandra främmande människor och de hade en trevlig kväll.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
"Karolinens bön" från Carolus Rex har jag lyssnat mycket på för att orka. Sedan så påminner "The day" och "I have a right" från Stones Grow her name om Sonata Arctica om detta. På den positiva sidan "Last Ride of the day" kommer också att göra det.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
En svår fråga. Ironiskt nog, både och. Mormors sjukdom har legat som en grå, blöt, stickig filt över hela tillvaron. Samtidigt så har jag varit mer mindfull och kunnat koppla bort det ibland.
Vad önskar du att du gjort mer?
Träffa mina vänner, varit kreativ, funderat på vad jag vill.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit socker och annat som man bara mår bra av för stunden. Tänkt negativa tankar och fastnat i negativa tankespiraler.
Blev du kär i år?
Kär vete tusan, men förälskad och attraherad Hell Yeah!
Favoritprogram på TV?
Game of Thrones, Face Off!, Downton Abbey och How I met your mother (min fine vän Do Glatem hävdar att jag är Ted Mosby).
Bästa boken du läste i år?
Jag har hittat en ny favoritserie "A Song of Ice and Fire" av George R.R Martin. Fantastisk serie.
Största musikaliska upptäckten?
Eluvieite-schweisisk folk metal. Så härligt. Sedan upptäckte jag ju ett nytt instrument Uillean pipes.
Något du önskade dig och fick?
Se Nightwish i Göteborg. Träffa Rickard Söderberg och Morrica. 
Något du önskade dig och inte fick?
Det var många drömmar som dog för tidigt. 
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Satt på ett tåg hem från Värmland.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att ha hittat Mr. Crimson. Men det finns bättre plats för honom i mitt liv detta år :)
Vad fick dig att må bra?
Att umgås med mina vänner, gjuta ljus, lyssna på bra musik och se på film.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag har ett hårdrockshjärtas smak, Joakim Brodén och Tony Kakko. Dock lever jag efter Nordman-textraden "Kroppar möts men det kommer först efter själens, själens törst".
Vem saknade du?
Mamma, mormor. På senaste tiden Hagbard, även om vår relation var som att dansa på ett minfält den sista tiden.
De bästa nya människorna du träffade?
Tror att jag har nämnt dem-jag är glad för att jag har nämnt de alla.
Mest stolt över?
Att jag har hittat min styrka och kan nå några steg längre mot balans. 
Högsta önskan just nu?
Att jag och båda mina familjer (den självvalda och den jag föddes i) får vara friska. Att 2013 blir ett liv präglat av liv och glädje.