Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, januari 13, 2012

my heart turning to stone


För 5 år sedan myntade jag uttrycket relations-missfall. Ni vet, man dejtar, man börjar bygga upp lite förväntningar, drömma...och så försvinner alltihop och det blir ingenting. Nu har det hänt igen. Universum har återigen testat vad ett hårdrockshjärta tål. Så kära Universum, "a metalheart is hard to tear apart", men det går och det gör ont. Kan vi enas om det nu?

tisdag, januari 10, 2012

10/1 2012-det ljusa inlägget-winter is comingJag utlovade ett positivt inlägg också. De goda nyheterna är att jag för första gången sedan Eldkvarn brann och mor fick nils har kommit iväg och tränat 2 dagar i rad. I söndags yoga och igår core. Nu är jag ju fortfarande alldeles ny på mitt nya gym och allt är positivt men det känns som detta passar mig mycket bättre. Jag är nog mer en friskis&svettis-tjej. Här känns det som att min träningsmotivation-att må bra-passar in och det känns (jag kan ha fel) inte som att det förutsätts att jag har tränat länge och kan all terminologi. Fick dessutom träna till Joan Jett och det är aldrig fel:)

Vintern har kommit så jag frös igår eftersom jag inte var beredd. Idag har jag dock preparerat mig. Har också vädrat hemma för att få dra in den friska vinterluften. Trots kylan gör den ganska gott i sinnet. Är en vinterälskare så länge jag inte fryser:)

Idag skulle min morfar ha fyllt 90 år. Läge för hyllning alltså till mannen som gjorde att jag tycker att ett hem med fler än 100 skivor inte är något konstigt alls:) Som hyllning till honom och årstiden blir det Placido Domingo med Wintersturme.

10/1 2012-det mörka inlägget-Taking out the beast for Tony2012 hinner nätt och jämnt börja så får metal-världen sitt första mörka besked (och inte på ett bra sätt heller)-Tony Iommi, legenden från Black Sabbath, har diagnostiserats med lymfom. Nu ska detta vara i tidigt stadium,då chanserna är förhållandevis goda, men det är cancer och cancer är en h*vete att gå igenom, som drabbad och som anhörig (jag har varit där). Jag skickar starka vibbar åt Tonys håll.

Vill du göra något mer än bara sända goda energier så kan du gå in på Metal for cancers sida och antingen bara donera pengar eller köpa en låt-och välja hur mycket du vill betala (från 30 kr ungefär). Varför inte slå till på låten ovan "Let's unite in rock"?  Den har gått på repeat i min mp3 sedan jag köpte den. Jag gillar att de har fått fram budskapet om att besegra cancer utan att tappa metalkänslan.

Det kommer ett inlägg till idag av ljusare karaktär-ni vet ju hur tillvaron består av yin och yang.