Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, augusti 16, 2008

Visst är det fantastiskt...

...att så mycket kärlek och bus kan rymmas i en liten kattkropp?

Idag är en mycket god dag att vara matte till mina katter. Återigen har Ozzy gjort mig lugn i kroppen och Lucifer fått mig att le när vi busar

De är värd alla pengar och allt pyssel det är

fredag, augusti 15, 2008

Husgudar

Reflektor skriver vackert och insiktsfullt om behovet av Joey Tempest. Jag läste den och började fundera. Nu var ju jag för ung för att ha upplevt Europes storhetstid och så, men känslan av att ha en husgud som alltid finns där känner jag igen. I mitt heter han, som trogna bloggläsare vet, Joacim Cans. Den mannens röst är balsam på min själ. Alltid behaglig att lyssna på för det låter så lätt. Ofta har jag hittat styrka och energi i Hammerfalls låtar. Bl.a. peppade jag mig inför intervjun till mitt nuvarande jobb med "The way of the warrior" och inför ett annant ansträngande moment i jobbet hittade jag lugnet i "The fire burns forever". Har t.o.m låtit hans musik talat istället för mig när ett vänskapsförhållande tog slut. Låten "Forever ends" sade det som behövde sägas då.

Varför jag mår bra av Hammerfall och Cans musik? Ja, säg det. Kanske är det budskapet och känslan att vi alla kan hitta dit vi vill, bara vi litar på oss själva och vår egen styrka. Just känslan av att kämpa sida vid sida med likasinnade men inte växa ihop tilltalar mig starkt. I en värld där framförallt media kräks ut negativ energi är de helt enkelt ett ljus av hopp.

torsdag, augusti 14, 2008

Höstlängtan


Jag börjar få höstlängtan. Jag är sugen på stearinljus, mustiga grytor och te. Jag vill baka bröd och duka i härliga djupa färger. Blev lite kär i det här setet med duk tygservetter från IKEA. Om/tills jag investerar i denna blir det nog grön duk med limegrönt och kanske lite guld med för att fira den övergående sommaren. Är dessutom besatt av surdeg. Kommer bli ägare till en grahams-surdeg snart från en vän och kommer nog sätta en själv. Det är gårdagens mkt lyckade brödbak som fått mig att fatta beslutet att baka mitt eget bröd. Brödbloggar-Martin har ju inte gjort lusten mindre.

*bild från ikea.se

onsdag, augusti 13, 2008

Vänsterhäntas dag!

Idag är det vänsterhäntas dag. Hurra för oss! Har hört ett och annat kasst skömt under min livstid om det så dagens youtube-video "We're not gonna take it" med Twisted Sister vill jag dedikera till alla vänsterhänta. Inte felhänt-spegelvänd!

måndag, augusti 11, 2008

Jag lever

Jag har inte försvunnit från jordens yta-det har bara varit så att livet lockat mer än bloggosfären. Sitter nu här med en spinnande Lucifer i knät. Han har varit busigare än vanligt senaste dagarna så det är skönt att honom i knät.
Har gjort två saker jag är nöjd med idag-skrivit klart CV:t och istället för att gå till pizzerian och beställa vegetarisk pasta gick jag till ICA och köpte nyttig mat istället. Dessutom har en vän till mig inte bara granskat min CV så det blev 25 ggr snyggare-han ska konvertera det också. Vilka vänner man har:D

Eftersom jag är utvilad så blir det lugn måndags-metal. Nightwish-"The Islander" Tycker inte att videon gör låten rättvisa. Dock är det en av Nightwish vackraste sånger så slut ögonen och njut