Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, februari 13, 2009

The rise of Silverhorse

För er som tycker att det är för lite 70-talsmetal på Metaltown så vill jag påminna om att det inte är för sent att rösta på Silverhorse. Ni har länk upp till höger.

Bandet låter också hälsa att det är platta på gång och alla goa göteborgare kan den 1:a mars ta sig till Club Centurion och se dem live.

torsdag, februari 12, 2009

Hårdrockshumor

Har hittat två roliga reklamklipp på youtube som på ett väldigt kul sätt tar upp att vi hårdrockare inte är så läskiga/endimensionellt hårda som fördomarna säger.
Det första är norskt (mkt lämpligt, det var där black metal föddes) Jag skrattar varje gång jag tittar på detta.Det andra är en klassiker från Norrlands Guld (min favorit bland Norrlands filmerna-redan innan jag blev hårdrockare)

onsdag, februari 11, 2009

Hoppet återvänder


Tack alla som stöttat mig och katterna den senaste tiden. Det går bra med dropparna trots protester och det är bara några dagar kvar. Blev dessutom nästan lite rörd av den fina awarden jag fick av Munkakvarn. Motiveringen värmde verkligen. Finns också goda nyheter från annat håll igår så det känns som att världsalltet försöker muntra upp mig.
Nu har jag en vecka till nästa jobbpass. Det känns skönt för jag behöver få använda lite andra sidor av mig än jobb-Anna. Ska bli så skönt att pyssla med lägenheten i lugn och ro och att träffa familjen. Min yngsta kusin fyller nio år på lördag och jag ska dit, av allt döma i sällskap med Ravenlord. Hoppas också att kunna ro iland kylskåpsbytarprojektet. Fick ett mejl idag som ger mig möjlighet att kanske underskrida budgeten.
Har också blivit kallad på anställningsintervju idag. Mina förväntningar är realistiska då mkt stora krav ställs på personkemin mellan mig och flera personer men det väcker ju hoppet om en bättre ekonomi. Har också bytt bort ett helgpass så jag har nu en ledig söndag till. Det känns skönt
måndag, februari 09, 2009

Beyond the gates¨of hell

Jag är trött. Känslig på gränsen till överkänslig. Har mött mänsklig dumhet och ärlighet som jag innerst inne uppskattar men inte orkade bära idag. Följden blev att allt som hänt de senaste dagarna multiplicerades med hormonstormen (PMS skonar inte ens hårdrockare) och kom ut i en flod av tårar. Känns grått just nu. Känner mig otillräcklig och trist. Det är mycket mental baksmälla nu.

Dagens måndagsmetal blir en känga åt musikbranschen och speciellt då program som Idol och Melodifestivalen. Pain med "The same old song"

söndag, februari 08, 2009

Gille

Gårdagen började lugnt med mys med Ravenlord. Han hade dock lyckats boka in sig på två grejer så det blev hejdå ganska tidigt. Resten av dagen förflöt lugnt med hemmapyssel och handling. Kände att det blev lite mental baksmälla av allt som hänt tidigare i veckan och att jag inte orkade sitta hemma ensam och titta på Melodifestivalen så efter att ha gett katterna sina kvällsörondroppar så drog jag till Sjätte Tunnan där min kompis band Medvind spelade medeltidsmusik. Att gå dit var en andlig upplevelse. Det var som att förflyttas till de goda aspekterna av medeltiden eller en fantasy-roman. Det var skön stämning, de flesta var medeltidsklädda och sjöng med i de sånger de kunde och främlingar vid samma bord skålade med varandra. Jag var tyvärr inte en av de som kunde sångerna men det var skönt ändå. Är väldigt glad att jag gick iväg och upplevde något, inte bara såg det på TV, dessutom är tjejen i bandet och hennes fästman världens goaste par så att ge dem support känns alltid rätt.

Måste få ge en liten anekdot från kvällen som illustrerar både stämningen och vilken skön kille min vän Alvfursten är-tjejen som satte bredvid honom hade rest sig upp för att sjunga en sång. Hon kommer tillbaka, sätter sig och tar Alvfurstens ölkrus istället för sitt eget. Han ler och frågar "Var det gott?" Hon inser vad hon gjort och vi vid bordet småfnissade åt incidenten.