Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, augusti 23, 2012

Water, water everywhere, nor any drop to drink!

När det regnar ute och vattnet är avstängt i din lägenhet, då är det inte utan att jag förstår Samuel Taylor Coleridge, senare tolkad av Iron Maiden. Det går iallafall bra (har vatten i kylen så jag klarar mig) men jag kommer att känna en mycket stor tacksamhet när vattnet återvänder, vilket om ingenting går fel kommer att vara imorgon. Jag tror att det är hälsosamt att ha sådana dagar ibland, när man inser hur lycklig man är.
Kan vara bra att ha i åtanke i dessa tider.


onsdag, augusti 22, 2012

Yoga-återkomsten eller öppet brev till min kropp

Hej kroppen!

Jag hoppas att du är lika nöjd som jag över vår insats på yogan idag. Det är inte alltid så enkelt att ge sig in i, eller tillbaka till, en ny träningsform, men vi jobbade på bra tillsammans och samarbetade. Det kändes som att du sade "Det här är vad jag verkligen vill ha. ge mig mer". Lugnet som strålade från dig gör att resten av veckan kommer att kännas mycket lättare att ta itu med. Jag vet inte hur du känner det, men för mig så känns det som att vi kommer att jobba bra ihop i höst. Vi gillar ju varandra egentligen, även när du ger mig träningsvärk och jag skäller på dig i provrummet.
Hälsningar,
CrimsonAnna

P.S. Jag passar på att påminna dig om hälsomålen som startar den 1:a september och gäller månaden ut.

  • Bara äta sötsaker/onyttiga grejer en gång i veckan
  • Träna minst 2 gånger i veckan.

tisdag, augusti 21, 2012

Liies måndagsfrågor om bloggar

Har en trött dag som ofta på tisdagar. Dessutom fått ändra om i schemat på jobbet pga sjukdom, så jag får rycka in och jobba lite andra pass. Med detta sagt-kör Liies måndagsfrågor-idag om bloggar.

1. Hur länge har du bloggat och varför bloggar du?
Jag började blogga redan 2002 på en annan blogg men den nuvarande bloggen har funnits sedan 2005. Bloggläsare har jag varit sedan innan ordet blogg användes. Att börja blogga var ett sätt att ge tillbaka till alla häftiga bloggare vars liv jag får ta del av. Numera ser jag den också som min droppe i mediehavet.

2. Vad för sorts bloggar läser du helst?
Det viktigaste för mig är att bloggen är personlig. Rena nyhetsbloggar är jag inte så intresserad av. Jag gillar vardagsbloggar, gärna hårdrockares eller allmänt kreativa människor. Sedan vill jag helst ha bloggar som sprider positiv energi.

3. Är det viktigt för dig att din och andras bloggar har vältagna bilder?
Nej, inte särskilt. Bra bilder är kryddan, inte huvudrätten.

4. Nämn någon/några bloggar du får ut något av att läsa.
En blogg som givit mig förvånande mycket på kort tid är Lyckoland
Queen of Kammebornia gör mig varm i hjärtat
Jag älskar Sandras Hilas kreativa konstigheter
Slutligen, har ni missat att jag inspireras av Morrica och Rickard Söderberg, är ni antingen nya på bloggen eller så läser ni kriminellt slarvigt ;)

5. Lägger du ner mycket tid på din blogg?
Inte så mycket. Det är dock ett skönt sätt att varva ner efter kvällsarbete att svara på kommentarer och kanske leka lite med eventuell ny layout.

måndag, augusti 20, 2012

We don't celeberate sundays...

...sjunger Hardcore Superstar men de verkar ha missuppfattat hela grejen. Helgen som gick kände jag att söndagen definitivt var dagen som är värd att fira. Lördagen var en riktig "kött- och potatisdag" som Hagbard hade sagt. Spinning och kvällsjobb. En arbetsdag som de flesta.

Fira blev det istället på söndagen där min näst yngsta kusin fyllde 16 år. Firade med familjen, bl.a. min äldsta faster som bor i Sörmland gjorde ett sällsynt gästspel. Mycket trevligt. Vi firade med grillat, bön-, pasta- och  tomatsallad och en mycket god chokladtårta. Det är skönt att besöka min faster (födelsedagsbarnets mamma) med familj. Det är den del av min släkt (förutom min pappa) som jag har närmast andlig släktskap med, om ni förstår vad jag menar.

Firandet av kusin var andra akten av min söndag. Den första är "i väven" som de säger men jisses så tillfredsställd i själen jag kände mig i den. Kammebornias drottning skriver om hur det vore om någon kunde berätta för oss vad som skulle hända oss om fem år, och hade vi trott på det? Det ska bli spännande att se vad jag säger om den 19/8 2012 om fem år;)