Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, september 13, 2012

När din favoritbok blir TV-serie

Terry Brooks böcker om Shannara ska bli tv-serie. Jag läste den i tonåren och räknar den som en av mina favoritbokserier genom tiderna. Det är ganska klassisk fantasy på ytan (det finns alver och dvärgar) men det finns en luguber*  på det med magi som blivit någon form av utsläpp och karaktärerna tvivlar på sin sak ibland. Jag hade en tung period i mitt liv när jag läste den och det var inte svårt att identifiera sig med en av karaktärerna.

Det ska bli kul att se den anpassad till TV men jag undrar faktiskt hur de ska få till den ibland suggestiva stämningen. Det är ju det som är skräcken när ens favoritbok blir tv-serie/film-att de inte ska förstå stämningen. Jag är ett förstående fan, jag har tålamod med att det inte går att ha alla detaljer rätt (t.ex. färgen på dvärgarnas mössor i "Bilbo"/"The Hobbit") men om Shannara blir ett muntert "vi traskar genom skogen och träffar lustiga varelser i jakten på det här" så kommer fantasy-tjejen i mig att gråta en skvätt. Min förstående sida beundrar dock alla som ger sig på att göra fantasy-serier nu-"Game of Thrones" har satt ribban skyhögt.

Jag önskar därför lycka till och ger ett råd-titta på "Game of Thrones" och "The Tudors" så kommer ni nog att hitta rätt-och "don't fear the dark"

Jag har valt att inte länka till variety som släppte nyheten, för att den innehåller en spoiler som jag tycker kan förta en del av charmen med att läsa böckerna. Vill du läsa den så är det på egen risk. Här är den.

*sorgsen, dyster

onsdag, september 12, 2012

Humor för normbrytare

När du är vegetarian så är det ingen måtta på konstiga kommentarer du kan få. Såg den här reklamen i måndags och skrattade gott, för den sätter ju fingret på just det. Sedan gick jag in hos Morrica som satte en ny klok dimension på den. Det spelar ingen roll vilken norm du utmanar, det kräver mod och ofta en dos lätt galghumor också.

tisdag, september 11, 2012

Heavy metal-bokstavligt talat!

Ledig dag och jag kör på en nystart. Gyminstruktion bokad och jag bad min instruktör om att få lära mig kettle bells. Har kommit igång med träningen men har varit dålig på att ta mig till gymmet. Nu ska man inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten, men det känns som att kettle bells kan bli en vitamininjektion. "Ja, det känns" var svaret när jag fick frågan hur det kändes efter övningarna. Mycket bra instruktör också. Jag känner mig både berikad träningsmässigt och upplyft. Dessutom, kan det bli mer metal än att lyfta kulor av gjutjärn?

Minimidosen för träning har jag redan kört denna vecka, och hade tänkt ta det lite lugnt, men nu känner jag mig så sugen att jag planerar nästa pass redan i övermorgon. Ser fram emot att köra min egen musik när jag tränar. När det gäller styrketräning gillar jag tung långsam hårdrock, och så snabb energifylld metal, som Sabaton eller äldre Sonata Arctica, till uppvärmningen. "Wolfpack" som jag bjuder på nedan, kommer att sitta som en smäck till kettlebells-rodden.

Vilken är din favoritmetal till träningen?


Det här med blogg-relationer

En av mina äldsta bloggrelationer tog slut idag. Har läst den bloggen sedan innan jag bloggade själv, ja innan ordet blogg låg i var mans mun. Vi har träffats på riktigt och jag hyser inget agg mot denna person.  Hon har inspirerat mig mycket och när jag var yngre så var hon en förebild. Nu har vi dock båda förändrats, och glidit isär. Hon har inte blivit någon energitjuv, men den inspiration och glädje som alltid fyllde mig när jag läste hennes inlägg har ersatts av trötta suckar och stön. Så idag avslutade jag vår vänskap på facebook och jag kommer inte att läsa hennes blogg igen. Jag önskar henne och hennes familj all lycka och hoppas att det går dem väl.

Det är lite lustigt, fastän vi bara har träffats några gånger i världen bortom skärmen, så känns det som att avsluta en vänskapsrelation. Det är ju så, bloggvänner är också vänner och finns i vardagen på ett både abstrakt och påtagligt sätt.

Ironiskt nog, strax att jag tog bort henne som vän gick jag på spinning och som sista låt spelades "Somebody that I used to know" Det kändes passande.


that I used to know"

måndag, september 10, 2012

Förra veckans mål och den nya

Jag har ju två hälsomål för denna månad och tänkte, efter Joanna på Livsvinsts modell, redovisa varje vecka hur det har gått.


  1. Träna minst två gånger per vecka-Tränade två gånger förra veckan trots att hela veckan blev omkastad pga ändringar i schemat.
  2. Bara äta onyttiga saker en gång i veckan-Här gick det sämre. Så blir det och lingonpajen jag bakade igår var värt det. 
Så var första veckan gjord-dags att ta nya tag.