Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, augusti 07, 2009

Annorlunda fredagsmys

Jag och Vapensyrran har varit flitiga bärplockare i två dagar nu. Så ni som hört rykten om fnittrande, pladdrande skogsrån i nordvästra Stockholms skogar behöver inte vara rädda, det var bara vi som plockat blåbär. Vi hade tur och hittade två kanonställen. 1,3 kg saftiga små mumsingar har hittat hem till mig. Känns fint-gott, nyttigt och klimatsmart. Dessutom har jag märkt att det var en oerhört skön nedvarvning och omväxling från jobbet. Enligt wiccansk tradition har skördetiden inletts, förra veckan firades Lughnasadh, den första. Jag tilltalas i symboliken i detta, att naturen nu ger oss ett överflöd innan den lägger sig till vila. Jag är tacksam över överflödet, i naturen just nu och i mitt liv.

tisdag, augusti 04, 2009

Far from fame

Långt ifrån så produktiv som jag velat vara eller som pappa brukar skoja "det är så mycket jag skulle velat ha fått gjort haft" men flera viktiga saker blev gjorda. Hoppas de leder till något positivt. Passade på att gå till biblioteket eftersom jag ändå hade ett ärende i centrum och kollade igenom fantasy-hyllan ordentligt. Passade på att låna första delen i en serie jag velat läsa för länge sedan men då blev det inte av. Så det är tio år senare än tänkt jag tar i itu med "Profetian om Cheysuli". Ska bli skönt-det var länge sedan jag började på en ny fantasy-serie.

måndag, augusti 03, 2009

Comeback

Från att ha varit vissen i tisdags mår jag mycket bättre, vilket jag tror beror delvis på att jag fått saker gjorda och att jag varit ledig och fått träffa trevliga människor. Ravenlord och Vapensyster har varit urgoa och tagit hand om mig. Idag var det dock jag som fick vara supporter och vända Vapensysters humör rätt. Trots motstånd gick vi på gymmet och tränade och det kändes skönt men jag vet att jag kommer ha en riktigt jobbig träningsvärk imorgon.

Veckan måndagsmetal är jag extra stolt att prestentera. Det blir nämligen en låt från en av de mest underskattade skivorna i metal-världen, Joacim Cans solo-platta. Jag har valt titelspåret "Beyond the gates"