Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, september 26, 2008

Tusan också

Enligt rykten ska ju Kicken från Poodles vara med i "Stjärnor på is". Kul men samtidigt är det ju lite nervöst eftersom det har varit skadedrabbat både i USA och Sverige. Och vad var det jag sade? Man kan ju alltid diskutera vad det är för kändisklimat vi har när man får riskera skador i lekprogram-men ni som känner mig vet att jag inte är den moraliserande typen. Även kändisar är vuxna människor och gör avvägningen själva. Och man kan precis lika gärna halka och bryta nacken i duschen hemma. Och saker som är värda att uppleva är inte alltid lätta. Så ag nöjer med att önska Kicken god bättring:)

torsdag, september 25, 2008

Energi

Har varit tok-effektiv idag. Jag diskade bort all disk innan jag gick till jobbet och fyllde på akvariet. På jobbet var jag som en stormvind av ordning och skötte det med glans. Väl hemma så orkade jag för andra dagen i följd ställa mig och laga mat efter jobbet vilket jag sällan orkat förut när jag jobbat till 18. Inget avancerat (värmde vegetariska bitar i micron, wokade mangold och blomkål i rapsolja och söt soja, kokade lite fullkornspasta och blandade en yogurtsås med sambal oelek och röd currypasta). Känns så skönt att ha energi igen och det känns som något stort och positivt är på gång.

måndag, september 22, 2008

Hjärtats bokslut

Idag är det höstdagjämning och Mabon, en wiccansk högtid som fokuserar på skörd och tacksägelse. Har funderat lite över året och trots en kärv start på året med alltför mycket slit och sjukskrivning, samt att jag blev mycket otacksamt behandlad av en arbetsgivare, har året hittills varit gott. Jag har uppfyllt en livslång dröm i att skaffa katt, och fått två trofasta fyrbeta vänner. Blev med i ett street team och därmed får jag min dos av rock n roll livet som jag behöver för att känna mig levande. Har en krets av trofasta vänner som ställer upp och som tycker om mig som jag är. Har hittat ett jobb till som hittills känns bra och som troligen kommer ge mig avlastning och en bättre ekonomi. Har hittat en inre styrka hos mig själv som jag inte trodde fanns. Det ahr i mitt förflutna funnits många söndrande män i mitt liv, mobbare och sådana som fick mig att tvivla på att jag duger. Världalltet verkar ha tagit sitt förnuft till fånga och sänt mig helande män istället.

Så i det stora hela är jag mycket tacksam för året hittills och hoppas att det kommande året kommer att fortsätta i samma positiva anda.

Dagens måndags-metal blir "All we are" med Walock-för så är det. Vi duger som vi är!

Test

Om jag bestämde mig för att vara med i ett hårdrocksband skulle jag uppenbarligen vara gitarrist. Festligt-jag trodde jag var sångartypen.

Your result for Test Your Ideal Role in a Rock Band...

Lead Guitarist

2 Talent, 4 Energy and 7 Charisma!


What is there to say? Half the world's population desperately wants to be you and the other half desperately wants to have sex with you. With your unique mix of mesmerising personality, throbbing energy and almost uncanny talent, the world is happy to be at your service and feet. Is there any single drawback to being you? Maybe that some people think you're obnoxious, just because you think and say that there's really not a thing you can't do? Well, deep inside they know that you're right. To put it philosophically: Forget Zarathustra, you are the real übermensch!

Take Test Your Ideal Role in a Rock Band at HelloQuizzy

söndag, september 21, 2008

Äntligen över

Åka till jobbet brukar vara segt. Imorse när jag satt på bussen så såg jag något som jag inte förväntade mig att se i ett villaområde i norra stockholm-en livs levande korp. Kändes som ett gott omen eftersom det är en av mina favoritfåglar.

Resten av dagen var slitig psykisk. Kände av den i axlarna och huvudet. Det har varit en tung för alla på jobbet iom sjukdomar och ledigheter men nu är den rackaren över och nästa vecka blir lugnare och jag tror den bär med sig möjligheter. Känner att jag gör små framsteg med saker hela tiden just nu.

För några dagar sedan kände jag en vändning i tillvaron jag knappt kan beskriva-det var som om en helande våg sköljde över mig och det kändes skönt. Kände mig trött på en skönt sätt som efter ett yoga-pass.

För att ära den vackra korpen jag såg blir dagens musik "Ravenheart" med Xandria