Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, maj 12, 2012

Back into the land of light


Jag har varit rustad de senaste dagarna. Rusta för att se till att min mormor har det bra, rustad för att sköta jobbet och rustad för att inte trilla i duktig flicka/Miss FixIt-fällan (Tack Carra för uttrycket Miss FixIt). Det lyckades-jag höll huvudet över vattenytan hela tiden. Det kändes skönt att veta för jag har lätt att bli uppslukad av mina egna negativa känslor, men den här gången var det jag som höjde mig över det. Nu är det som jag har gjort ett myggpink i en norrlandsälv mot vad andra anhöriga går igenom, men detta är en blogg om mitt liv och att jämföra är ointressant.

Idag har varit som belöningen för att jag har orkat. Jag inledde med att dra en snabbis till Ikea tillsammans med min kompis Lynch. Jag lyckades med konststycket att gå in på Ikea och gå ut från Ikea utan att göra av med pengar. Lynch hittade lite mer, bl.a. en spegel som vi båda blev förtjusta i. Jag blir lite sugen på att byta min hallspegel till den här som för mig är som tagen ur en Tim Burton-film. Hjälpte min pappa att köpa en kruka och som tack fick vi skjuts hem.

Efteråt åkte jag in till staden och spelade spelet Ascension. Lärde mig spela det på Kulturnatten och det är skoj. Blev förvånad själv att jag hade så mycket av det kvar i ryggmärgen men det gick över förväntan. Kommer definitivt att spela det igen.

Jag är nöjd med den här dagen-har fått mycket positiv energi igen:) Dagens video får stå för det-att se ljuset igen.

onsdag, maj 09, 2012

How many days until it's hunger is satisfied?


Mormor är dålig igen och har hamnat på sjukhus. Har talat med henne och hon mår efter omständigheterna bra. Dock, hon är 88 år, så vad som kommer att hända är ovisst. Det jag vet är att jag kommer att få kämpa. Kämpa för att mormor ska ha det bra och för att fortsätta vardagen mitt i alltihop. Det var en av de bästa råden min mamma gav mig när jobbiga saker händer "Håll kvar vardagen så länge det går". Så bloggen kommer att fortsätta, men dröjer det mellan inläggen så vet ni att det är "andra slagfält kallar mig" som jag skrev 2009.

tisdag, maj 08, 2012

Hemkär hårdrockare trampar på globetrotter-tår

Kommenterade på Ebba von Sydows blogg-jag kan tycka att Ebba har en bra blandning på sina inlägg även om vi är lååångt ifrån varandra. Där lyckades jag trampa på ömma tår när jag beskrev min egen inställning till resor "jag har ingenting emot (förutom miljöpåverkan) att resa till någonting, men inget behov av att resa från någonting" och att för mig känns de flesta sol- och badresor som så mycket flykt.

Utan att veta om det trampade jag på en öm tå. Jag borde ha lärt mig att i Sverige är solresor det heligaste som finns. Jag står dock för min åsikt-det känns mer som en resa från något än till något. Nu kan det ha att göra med att jag är född med "Natural born goth"-hy och därför undviker att sola och inte är så förtjust i att bada. De två faktorerna gör att sommaren inte min favorittid på hela året, utan en av fyra oersättliga årstider. Saken är också den att om man t.ex. uttrycker åsikter att man inte gillar att resa iväg och t.ex. gå på muséer (älskar jag att göra) eller titta på naturen (skulle jag också gärna göra) så möts man med respekt, medan man får höra att man är konstig/tråkig/obstinat om man inte gillar sol och bad.

För mig är inte de stora hjältarna de som drar iväg till solen så fort det blir grått på himlen eller temperaturen går under tvåsiffrigt, för mig är det de som stannar kvar och lyckas göra sin vardag härlig där de är.

Jag avslutar med två kloka citat. Det första är från Täppas Fogelberg

"Åka på weekendcharter till new York fixar väl vilket pucko som helst men det är en rejäl utmaning att få en trist tisdag i november att svänga"

och som avslutning Tony Kakko
"I love and need all seasons the same. Eternal whatever would be terrible."

måndag, maj 07, 2012

Upplösta knutar, vänskap och mån-nazis

Har haft en grymt skön helg. Den har bjudit på mycket. Inga stora sensationer, men små goda saker som gör gott.

Jag och Lady Glatem tog en eftermiddag på stan. Vi tog ett par omgångar "Carcassone" (ruskigt roligt sällskapsspel) och Set (ett annat ruskigt roligt sällskapsspel). Jag följde med Lady Glatem till Beyond retro och letade efter en prickig klänning som hon ska ha till en fest. Hade ingen aning om att hon gillar prickigt. Det är kul, för jag gillar henne bättre och bättre ju mer vi umgås. Lärde ju känna henne via hennes man, Do Glatem (som ni klyftiga läsare redan har förstått) men ju mer vi umgås desto mer har vi gemensamt.

En av de bästa saker som hände var att Nystan kom förbi mig hemma. Hon skulle egentligen bara ha lagt mina nycklar i brevinkastet, men jag var hemma tidigare och hon kom senare än beräknat, så jag bjöd in henne. Hade dessutom precis satt på en kanna te så vi drack varsin kopp. Det har varit lite grus i maskineriet mellan oss, men denna lilla testunden löste knutarna likt Alexander den Store löste den gordiska.

På söndagen var jag och Hagbard på bio och såg "Iron Sky". Underbar finsk film med kärv humor och glimten i ögat. Dessutom en film som delvis finansierats och lyfts fram av sina fans. Sådant gillar jag:)

Fans%20gav%20filmprojektet%20Iron%20sky%20sju%20miljoner

söndag, maj 06, 2012

Månen är så stor inatt


Helgen är inte slut ännu men hittills har det varit härligt. I och med att det var "supermåne" inatt (ni tog väl chansen att kolla in den) så tycker jag att låten ovan passar bra.