Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, april 08, 2010

Vårfin

Idag var det dags för klippning-så jag tog med mig Joan Jett och Mia Coldheart (nåja en bild i alla fall). Fick beröm av min frisör för att min hår blivit så tjockt och fint, vilket är jätteskönt eftersom jag nojat mig om motsatsen. Det häftigaste var att i och med att mitt hår inte dras ner lika mycket i och med att det är kortare så ser det mer nyfärgat ut. Det blev precis den befrielse jag hoppas på att klippa mig.

Något som jag tycker är vackert är när ett föremål har en historia. Jag hämtade två snapsglas jag köpt på Tradera idag. Killen som sålde dem och jag pratade lite och han berättade att han brukat ha dem till vodka men sålde dem för att han slutat dricka alkohol. Tyckte det var vackert-jag ska tänka på det varje gång jag använder dem (har i ärlighetens namn nästan bara druckit julmust samt ätit kiwi och ägg ur mina)

onsdag, april 07, 2010

Våroffer

När människor frågade mig hur det är igår svarade jag att jag kände mig som en balett av Igor Stravinskij, dvs. "Våroffer". Är trött på mitt hår, trött på min garderob, trött trött trött helt enkelt. Det är väl det vårvindarna viskar till oss-om förnyelse och nystart. På samma sätt som naturen startar om friska blad. Nu har jag gjort något åt saken och bokat en klipptid imorgon. Det ska bli väldigt skönt att fixa till det. Hoppas känna mig mer som en annan balett av samme man nämligen "Eldfågeln" då.

Det skönaste är dock att min förkylning ger med sig så jag kan känna mig pigg. Blev också inspirerad att jobba mer med dofter hemma när jag läste Aftonbladets artikel om doftljus. Har ett underbart jag fick i julklapp som jag sparat-jag tror det är doftsatt efter mig-det doftar granatäpple och svart te. Jag gillar att inreda med dofter-det sätter stämningen på ett bra sätt-men godast blir det med naturliga eteriska oljor och rökelse.

tisdag, april 06, 2010

måndag, april 05, 2010

Långsamhetens lov


Är det inte typiskt? Samma dag som man ska jobba och gå upp tidigt så blir man förkyld. Dock hjälpte min kur med Kan Jang, eukalyptus i aromalampan, mycket vatten och te samt en "svettkur" dvs. att jag sover i mjukisbyxor och tröja. Det hjälper mig mycket bra. Trots min hårda jobbdag gick det bra men det var ändå skönt att komma hem. Resten av veckan blir mycket lugn-sovmorgnar resten av veckan.

För första gången på mycket länge är jag med i tisdagstema på temat långsamt. Det blir min fina tesil som får vara med på temat långsamt-för det rinner ganska långsamt i den. Att laga rött te är rena zen-övningen (på bilden är det dock grönt mango-te)