Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, februari 21, 2011

Helgen som varI fredags kom jag äntligen iväg till Östasiatiskas utställning om terracotta-armén. Det var en lång kö in men det var helt klart värt det. Det är alltid lite häftigt att stå "öga mot öga med historien". Förutom det så lärde jag mig ganska mycket t.ex. att krigarna från början var målade i starka färger (färgerna förstördes dock vid kontakten med syre) samt att dynastin efter Qin-dynastin gjorde en mindre detaljerad mini-armé i samma material (de fick också vara med på utställningen). Dessutom lite extra coolt att de visades i ett bergrum-inte helt olikt schalten där de hittades. Tyvärr var det lite för mycket folk för att det skulle gå att läsa på alla skyltar. Hade gärna varit där en gång till så att jag hunnit läsa.
Jag valde "Art of war" som dagens Youtube eftersom det passar så klockrent. Nu har jag inte läst på historien ordentligt men möjligheten finns att soldaterna som stod modell för terracotta-armén kämpade inspirerat av Sun Tzus bok.

På lördagen jobbade jag och upplevde den värsta kylan på år och dag. Det var nära att glasögonen frös igen av ångan från andedräkten och det kändes som om nästippen skulle trilla av. Så gott har te sällan smakat.

På söndagkvällen, under helgens sista skälvande timmar, så ringde jag ett mycket spännande samtal som fick hårdrockshjärtat att slå lite extra. Och nej, det gäller inte handen i biomörkret (som beskrevs här: Ljudet av ett hårdrockshjärta: Living after midnight.... )