Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, november 22, 2008

Amaryllis eller inte amaryllis?

För mig är det en del av julmyset att ha en amaryllislök och sen strax innan jul eller i mellandagarna sitta och njuta av den stora maffiga blomman. Den här bildspecialen gjorde mig inte mindre sugen. Problemet är att jag märkte förra året när jag skulle spara mina lökar att Lucifer gärna tuggade på själva löken. Läste på och upptäckte att den är inte dödlig men det gör katter magsjuka. Han var lite risig i magen så jag gjorde en "brutal-sverker" och kastade ut samtliga lökar-och buskattens mage har sedan dess var firsk och stabil. så jag grubblar nu på en lösning. Det får nog helt enkelt bli så att jag planterar löken antingen i ett högt amaryllisglas eller i en hög cylindervas. Någon som vet var man hittar billiga sådana?

torsdag, november 20, 2008

Hit the Heart

Den långa väntan är över-Savage Hearts nya EP "Hit the heart" ligger ute på deras hemsida. Har följt gruppens utveckling i flera år nu, och måste säga att både sångaren Marty Scars och gitarristen Dedd har lyft sig till nya nivåer. Det är första EP:n med nye trumslagaren och han axlar Peter Crows mantel alldeles utmärkt om ni frågar mig. Det känns oerhört skönt att bandet är på G igen!

För er som inte kan nöja er med att lyssna utan vill se bandet också så lägger jag ut ett Youtube-klipp från Rockhimlen i Helsingborg.
Stay Savage!


onsdag, november 19, 2008

Once my heart beat to the rhytm of the falling snow...

Kände mig piggare idag men ville inte gå på personalmöte. Så faller den första snön och plötsligt känns livet gott. Hoppas vi får behålla den. Jag längtar efter vinterns lugn. Vit snö. svart stjärnklar natthimmel och en kall klar måne. Personalmötet gick dessutom helt okej. Har tagit mig (naturligtvis med arbetets tillåtelse) en extra söndag ledigt. Hoppas kunna ha en liten lagom intim glögg då. Har blivit totalt julfreak. Huruvida det beror på kärleken eller ett behov av positiv energi vet jag inte.

tisdag, november 18, 2008

November

Har varit seg och handlingsförlamad pga vädret och tjurig i bloggen. Så nu får det räcka md gnissel och gnäll i denna blogg. Jag jobbar fortfarande på att fokusera på det positiva och det krävs extra fokus nu när det är veckan före lön, seg-väder och jobbmöte imorgon. Lyssnade på Nightwish "Dark Passion Play" för första gången på länge idag och det värmde hårdrockarsjälen. Minns hur jag mådde så här års förra året och det hjälpte att tänka på att jag tagit mig igenom det.

måndag, november 17, 2008

Music is magic

Skrev ett långt surt inlägg men raderade det. Kände inte att det var vibbar jag ville sprida.I korthet handlade det om att det känns som underhållningsprogrammen om musik handlar allt mindre om musik. Se på dansbandskampen, där plojartade bandet Larz-Kristerz slår ut det ena seriösa bandet efter det andra, och Melodifestivalen, där mångfald och respekten för musiker och låtskrivare offras för billig underhållning. Tycker det är så synd att se.

Men det är ju inte det musik handlar om. Musik handlar om känslor. Musik får dig att orka lite längre på gymmet. Musik får dig att minnas den bästa sommaren i ditt liv. Musik får dig att se att du duger som du är. Musik dömer inte. Den bara finns där. Och det kan inga löjliga svt-regler eller band som ägnar sig mer åt image än åt att förmedla känslan i låten ta ifrån oss.

Dagens måndagsmetal blir ett band som gick sin egen väg och förnyade Black metal-genren. Dimmu Borgir "Progenies of the great apocalypse" detta är musik med känsla!Se och lär-dansbandsfolk!

Dumheter och löjl-fasoner

Läser i Aftonbladet att låtskrivarna i Melodifestivalen ska slängas ut från green-room och sättas i publiken istället. Anledningen är att SVT vill integrera greenroom i scenografin och därför så drar de in på utrymmet. Jag tycker det är helknäppt. Det är ju lika mycket låtskrivarna som tävlar (det skulle inte bli någon festival utan dem). En del låtskrivare säger sig vilja slippa vimlet och de ska så klart få slippa. Men det känns väldigt uppenbart att det är artisterna, artisterna, artisterna och inte musiken som gäller. Känns väldigt svårt att begripa.

söndag, november 16, 2008

Ormen i paradiset-och en underbar helg

Otaliga gånger har jag både IRL och på nätet prisat mina grannar och den goda stämningen i vår tvättstuga. Inga arga lappar, i 9 fall av 10 är luddfiltret rengjort och har man glömt något finner man det prydligt hopvikt på en hylla.

I lördags blev jag varse att det finns en orm i varje paradis. Jag hade tvättstugan och kommer ner drygt 10 minuter innan min tid slutar för att hämta min tvätt och torka av där det ska torkas av. Håller på att lyfta från golvet när jag mötts av en tant som frågar i ganska barsk ton om jag är klar med maskinerna-vilken jag svarar ja på. Hennes svar "Ja jag hoppas det för hon är två snart" Jag svarar vänligt men bestämt att hon är tio i och tantens kommentar är "jag hoppas att du har städat" vilket jag inte gjort (för det gör jag alltid sist men det sade jag inte) och hon förklarar jag behövde inte fixa torktumlaren men torkrummet skulle städas för hon var lite dammallergisk (dock reagerade hon inte på att jag rengjorde luddfiltret när hon var där). Sedan följde en svada om hur skitigt det var i maskinerna (vilket jag inte var skuld till) och att det var inte så bra som det var förr då man kunde se vem som bokat tid m.m Jag blev riktigt sur men sade intenting utan fixade allt och tog dock upp min tvätt till lägenheten. Dock memorerade jag hennes nummer på bokningsbrickan så att jag slipper stöta ihop med henne igen. Jag kan inte ändra på henne men jag kan se till att våra energier inte möts...

Kanske verkar jag väldigt lättstött men jag undrar hur man tänker när man går in på någon annans tvättstugetud och börjar gnälla och domdera.

Efter mötet med denna tvättstugetaliban så åkte jag till Södertälje och tillbringade resten av lördagen med Ravenlord. Har var inbjuden på spelkväll så jag hängde och gav fyra grabbar pisk i Buzz och Soul Caliber IV. Det var svårt att avgöra om Ravenlords tonfall när han sade "4 killar, 1 tjej och du ger oss allihop råpisk" var stolthet eller knäckt manlighet;) Efter spelkvällen gick vi hem till honom och kröp i tv-soffan en liten stund innan tröttheten drog oss mot sängen.

Idag så gick vi och fikade hos två av hans vänner på deras vackra och mysiga husbåt. Det var riktigt skönt och jag och tjejen i paret har samma idéer om Ravenlords skäggstil. Måste säga om alla Ravenlords vänner jag mött att de är strålande trevliga och har inte haft några som helst problem att inkludera en ny människa i sällskapet. Mycket skönt.