Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

måndag, november 17, 2008

Music is magic

Skrev ett långt surt inlägg men raderade det. Kände inte att det var vibbar jag ville sprida.I korthet handlade det om att det känns som underhållningsprogrammen om musik handlar allt mindre om musik. Se på dansbandskampen, där plojartade bandet Larz-Kristerz slår ut det ena seriösa bandet efter det andra, och Melodifestivalen, där mångfald och respekten för musiker och låtskrivare offras för billig underhållning. Tycker det är så synd att se.

Men det är ju inte det musik handlar om. Musik handlar om känslor. Musik får dig att orka lite längre på gymmet. Musik får dig att minnas den bästa sommaren i ditt liv. Musik får dig att se att du duger som du är. Musik dömer inte. Den bara finns där. Och det kan inga löjliga svt-regler eller band som ägnar sig mer åt image än åt att förmedla känslan i låten ta ifrån oss.

Dagens måndagsmetal blir ett band som gick sin egen väg och förnyade Black metal-genren. Dimmu Borgir "Progenies of the great apocalypse" detta är musik med känsla!Se och lär-dansbandsfolk!

3 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Nån artis sa, att det är 4 timmars styling och 20 minuters rep...

Shade 'Deidara' Lamora sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shade 'Deidara' Lamora sa...

Håller med. Musik för mig, som spelar altsaxofon sedan snart fyra år tillbaka, och dessutom i en orkester, är kärlek, hat, alla känslor, det är en sinnesstämning. Och ändå är jag bara 13.