Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, november 16, 2008

Ormen i paradiset-och en underbar helg

Otaliga gånger har jag både IRL och på nätet prisat mina grannar och den goda stämningen i vår tvättstuga. Inga arga lappar, i 9 fall av 10 är luddfiltret rengjort och har man glömt något finner man det prydligt hopvikt på en hylla.

I lördags blev jag varse att det finns en orm i varje paradis. Jag hade tvättstugan och kommer ner drygt 10 minuter innan min tid slutar för att hämta min tvätt och torka av där det ska torkas av. Håller på att lyfta från golvet när jag mötts av en tant som frågar i ganska barsk ton om jag är klar med maskinerna-vilken jag svarar ja på. Hennes svar "Ja jag hoppas det för hon är två snart" Jag svarar vänligt men bestämt att hon är tio i och tantens kommentar är "jag hoppas att du har städat" vilket jag inte gjort (för det gör jag alltid sist men det sade jag inte) och hon förklarar jag behövde inte fixa torktumlaren men torkrummet skulle städas för hon var lite dammallergisk (dock reagerade hon inte på att jag rengjorde luddfiltret när hon var där). Sedan följde en svada om hur skitigt det var i maskinerna (vilket jag inte var skuld till) och att det var inte så bra som det var förr då man kunde se vem som bokat tid m.m Jag blev riktigt sur men sade intenting utan fixade allt och tog dock upp min tvätt till lägenheten. Dock memorerade jag hennes nummer på bokningsbrickan så att jag slipper stöta ihop med henne igen. Jag kan inte ändra på henne men jag kan se till att våra energier inte möts...

Kanske verkar jag väldigt lättstött men jag undrar hur man tänker när man går in på någon annans tvättstugetud och börjar gnälla och domdera.

Efter mötet med denna tvättstugetaliban så åkte jag till Södertälje och tillbringade resten av lördagen med Ravenlord. Har var inbjuden på spelkväll så jag hängde och gav fyra grabbar pisk i Buzz och Soul Caliber IV. Det var svårt att avgöra om Ravenlords tonfall när han sade "4 killar, 1 tjej och du ger oss allihop råpisk" var stolthet eller knäckt manlighet;) Efter spelkvällen gick vi hem till honom och kröp i tv-soffan en liten stund innan tröttheten drog oss mot sängen.

Idag så gick vi och fikade hos två av hans vänner på deras vackra och mysiga husbåt. Det var riktigt skönt och jag och tjejen i paret har samma idéer om Ravenlords skäggstil. Måste säga om alla Ravenlords vänner jag mött att de är strålande trevliga och har inte haft några som helst problem att inkludera en ny människa i sällskapet. Mycket skönt.

3 kommentarer:

Gbgmamman sa...

Trots mötet med ormen i paradiset så verkar du ha haft en bra helg. :D
Såna tanter är det bäst att hålla sig undan, för de ändrar sig aldrig. Ha en härlig måndag!

Anonym sa...

Tur att du inte bor här,tvättstugan är ett gissel. Jag AVSKYR när folk lagt in sin sista tvätt 10 min innan min tid börjar o tror att jag snällt ska vänta 20-30 min av MIN tid. Haha jag plockar ur deras blöta tvätt o lägger den i en korg prick på slaget min tid börjar :P

svar: självklart ska jag på giget om jag är här i Sverige. Ska ju se dem på lördag också på SRF kickoffen :)

Anonym sa...

Ormen i paradiset vet ni ens vad den ska föreställa???

-kunskapens träd är det någon som överhuvudtaget känner till moses brinnande buske och vet vad CANNA BOSHM är??

Tror knappast någon av er har träffat ormen så medvetna är ni inte ännu att ni känner till sanningen om historien.