Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, juli 05, 2006

Misstänkt

Var med om en obehaglig sak igår. Var inne på lokala parfymeriet där för att pigga upp mig själv. Hittade ett nagellack som jag ville ha och som man brukar gick jag runt med det i handen medan jag kollade in andra grejer. Då hör jag tjejen bakom disken: "Det där nagellacket, ska du ha det eller? Ställ det på disken i så fall. Vi (alla tjejer i affären) har pratat. Du går fram och tillbaka och det är sk*tjobbigt för vi vet inte om du går och tar..." Jag pratade lite om det, betalade lacket och gick hem.

Även om jag förstår hennes agerande ( jag frågade om de hade mycket på problem med snatteri och det har dem tydligen) så känner jag mig inte särskilt sugen på att handla där igen. Inte så kul att handla i en butik där man hela tiden måste fundera på sitt rörelsemönster för att inte uppröra personalen. Dessutom tillhör jag den minoritet av svenskarna som inte ens har snattat som barn. So, "I'm taking my business elsewhere!"

Har sagt att jag gärna stödjer små lokala parfymerier så de överlever vid sidan om de stora kedjorna men just nu ser jag fram emot att gå in på ett Kicks där man är anonym och kan vandra runt fritt.