Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, november 12, 2008

Paint it black

Hittade en inredningsartikel på Aftonbladet som jag fastnade för. Skulle gå in i Kickis svarta hus, njuta av inredningen och ta en fika. Hade tagit eget te (Finest Black såklart) och bara njutit. Klicka på länken, kika in på bildspelet och njut av det köket. Kicki talar så sant när hon säger att man möblerar för sin egen skull-inte för grannen. Jag lyfter också på hatten för hennes grannar som lät henne måla sitt ljusblå hus svart (från snyggt till snyggt imo). 10 av 10 från mig.

Nu planerar inte jag att svärta hela min lägenhet men halva badrumsväggen och mitt hallgolv ska bli svart som jag ser det i dagsläget. Har fått många kommentarer vad gäller mitt stålblå kök och mina planer "det blir mörkt"m.m. Jag gillar dock lite mörkare färger för det blir en mer ombonad känsla. Helvita inredningar gör mig nervös för det finns inget som ankrar. Känner mig väldigt osvensk på den punkten.

Svart blir det iaf i min adventsstake i år för ljusen blir svarta. Ni som inte känner mig känner in till detta men jag väljer olika färger i ljusstaken varje år. I år blir det svarta lackljus. Själva staken är helt i mörkgrönt glas och i form av en gran.

Som musik blir det Hammerfall-"Take the black"

tisdag, november 11, 2008

Tävling om bestick


Inredning och pyssel (en jättemysig blogg btw) har just nu tävling där man kan vinna bestik designade av Gense, inspirerande av den svenska fjällvärlden. Brukar inte hänga på sådant här men nya bestick kan ju behövas när man är matbloggare. Var med du också och må bästa bloggläsare vinna:)
*Bilden är lånad från Inredning och Pyssel

måndag, november 10, 2008

Nytt projekt

Goa Vampireslave tyckte att jag skulle skriva ""tips för hopplösa kokerskor". Jag gillade idén men kom mig inte för att skriva den lilla inläggsserien så det blev en hel blogg istället. Så nu hittar ni inlägg om mat och dryck på bloggen Metalmaten.
Välkomna!

Veckans måndagsmetal blir en av de få matlåtar om mat jag kan-Def Leppard "pour some sugar on me"