Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, december 05, 2009

Sharkwater

Som trogna läsare av bloggen redan vet, så klappar mitt hjärta för världens hajar. Ikväll hade tvåan en temakväll om hajar och de visade den prisbelönta dokumentären "Sharkwater". Missade den när den gick på bio. Den är mycket sevärd och jag rekommenderar den verkligen-den handlar inte bara om hur mycket hajarna får lida, utan om konsekvenserna när hajarna försvinner. Jag säger så här, min respekt för min Vapensyster som inte äter fisk (ja och självklart ni vegos) ökade efter att ha sett filmen. Det är mycket hopplöshet i filmen men det finns små gnistor av hopp. Och jag har veta det länge, Costa Ricanerna verkar vara ett tappert folk. Se filmen så förstår du. Vill du veta vad du kan göra för att rädda hajarna så gå in på http://www.savingsharks.com/. Och kom ihåg, det skadas 69 människor om året i hajattacker, 10.000 skadas när de snubblar på hinkar.

fredag, december 04, 2009

VintermysDet har varit en positiv dag idag. Jag har varit effektiv, besökt min mormor och dessutom hunnit handla hem saker jag behöver för att tillverka julklappar (jag specificerar inte här för mottagare kan läsa;D) och fyllt på mina förråd av te och Lush-produkter. Ser framemot att prova nya lyxiga "Noubar"-tvålen. Dessutom är julen räddad för jag har fått min bit "Angel's Delight" Det är min jul-tradition att köpa en bit varje år för den luktar så gott-dessutom är det lite som att öppna adventskalender hur den ser ut. I år blev den enfärgad rosa men för några år sedan såg den ut som bilden ovan. Och därmed prickade jag in fredagsfärgerna också:)

Har ju lovat att göra en lista med vintermusik som inte är julig. Här kommer några förslag.


Det sista klippet bjuder jag på här i bloggen-det är så vackert.

måndag, november 30, 2009

Vintrig måndag

Har inte så mycket att skriva idag-mer än att jag har lyssnat på julskivorna för första gången på säsongen. Mysigt. Kan säga att min favorit är "The fairytale of New York" den har en skön liten svärta mitt i julglittret. Planerar också för en lista på bra vintermusik som inte är julig

Fick också ett snyggt linne jag köpt på Tradera och den satt som en smäck. Jätteskön-ska dessutom hämta ut en skål. Tradera kan vara ett frestelsernas berg men jag jobbar på att tygla mig. Dock är det ett alternativ jag alltid kommer kolla i framtiden-för man kan fynda.

Det är Anders idag och vad passar då bättre än ett trumsolo av Anders Johansson i Hammerfall

söndag, november 29, 2009

Ömhet och tomhet

I fredags infann sig en känsla av tomhet när jag lade mig. Har nämligen läst ut sista boken i fantasy-serien "Profetian om Cheysuli". Det var länge sedan jag blev så gripen av en bok som den här serien. Flera av delarna har fått mig att faktiskt gråta när jag läst. JAg hoppas nu att författarinnan Jennifer Robsson kommer igång med skrivandet av tre nya delar och inte drabbas av skrivkramp. Hon ska ha en eloge för att hon kommer skriva de nya delarna inom tidslinjen för originalhistorien och inte gör en uppföljare.

Igår gick jag, Ravenlord och Vapensyster ut och lyssnade på liveband. Hon är bekant med trummisen i Burning Darkness och jag har träffat honom några gånger ute på hårdrockens barrikader-egentligen är inte detta min musikstil men det var coolt. Kan speciellt rekommendera låten "Nagelfar".

Har spenderat natten hos Ravenlord-det var grymt skönt. Hade det så skönt att jag omedvetet somnade om bredvid honom på morgonen-jag har varit i osynk med resten av världen i helgen men han har varit underbart kärleksfull och tålmodig och pysslat om mig.

Känner mig som sagt i osynk med resten av världen men har fått upp de enda två julpynt jag måste ha-adventsstaken och min julstjärna. Känns mysigt. Staken har fått ett nytt bord och när jag har bytt kamera-batterier så kommer jag att visa er blder.