Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, december 06, 2013

Finlands Nationaldag

Idag är det Finlands självständighetsdag. Naturligtvis måste detta land som bara spottar ur sig bra metalband (är det någonting i vattnet?) hyllas. Det brukar vara Sonata Arctica men i år blir det instrumentalt med Appocalyptica.

torsdag, december 05, 2013

Min inre Grinch-lista

Tomtens dotter hade en kul utmaning idag-att skriva en Grinch-lista, dvs. en lista över saker med julen som du inte gillar. Själv var hon modig och skrev att Arne Weise INTE är julen personifierad, och jag håller med. Själv kommer jag nog inte ens att kunna emigrera till Finland efter denna listan, men detta är min personliga åsikt. Jag är INTE ute efter att dissa någons julfirande. Nu kör vi:


  • Tomtar-Sorry men jag gillar inte tomten. Han står för allt som är fel med julen-julklappshets och stolleri. Jag menar, en rödklädd främmande gubbstrutt som kommer och stör på julaftonskväll och frågar efter barnen. Hade det hänt någon av de andra 364 dagarna hade han hamnat i "Efterlyst".
  • "Barnens julafton"-Det uttrycket fanns inte i mitt barndomshem. Hos oss handlar julen om gemenskap, då får alla vara med oavsett ålder. Barnen är naturligtvis med men de är inte konstant i centrum.
  • Trolltyg i tomteskogen-Sorry men det är en överskattad film även om Fjant är söt.
  • Kombinationen rött och grönt-Jag har svårt för den färgkombinationen året runt. Trots att jag älskar färgerna för sig.
  • Matkoma-jag förstår inte grejen med att träffa sina nära och kära, och sedan käka så att man inte orkar prata med dem.
  • Ischoklad-huva. Gott är det inte. Min kollega älskar ischoklad så hon äta min andel också om hon vill.
  • Den tar över-Jag älskar julen men den lägger sig om en bombmatta över hela tillvaron. Ibland kan det vara skönt att ta timeout från julen och ta en mugg citron-te.
  • Aladdin-asken-För några år sedan hade jag diskussionen med en kompis om det är Aladdin som har blivit sämre eller om det är så att vi har fått andra chokladreferenser. Vad tror ni?
Har du en grinchslista, skriv gärna och länka till den =)tisdag, december 03, 2013

Jag lär mig första hjälpen, och grattar Ozzy 65 år

Idag var jag på kurs, dock utan Kurt. Första hjälpen stod på schemat. Lite tufft att gå upp tidigt på morgonen men jag piggnade till snabbt för kursen var intressant och mycket bra upplagd. Det känns iallafall som att jag har lite på fötterna om det skulle hända något på stan. Fick höra att jag är bra på att prata lugnande med mönniskor (det är lika viktigt som tryckförband och hjärt-lungräddning).

Fick skjuts hem av Goron (myskillen) och efter en stund hemma så gick jag till första träningspasset efter förkylningen. Spinning. Är mycket nöjd att jag inte har tappat kondition under förkylningen. Tyvärr var inte instruktören min kopp te. Inte på något sätt dålig, bara inte i min smak. Men nu har jag provat och bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig använda plektrum.Avslutar dagens blogg med att gratulera själve Ozzy Osbourne, som idag blir 65 och därmed kan gå med i PRO när han besöker Sweden Rock Festival nästa år. Som kuriosa kan nämnas att vi gjorde Sweden Rock-debut samma år. Så vi firar med "Bark at the moon" från den spelningen.
söndag, december 01, 2013

Helgen i Nerdvana

Helgen har spenderats i Nerdvana. Jag och Goron var på Science fiction-mässan i Älvsjö. Hade tänkt att gå på detta redan förra året men det blev naturligtvis inte av. I år blev det dock andra bullar av.

Kön in till mässan var lång, lång som en vajande stång, som Rikard Wolff hade skaldat. Dock så var den inte lika hemsk som andra långa köer jag har stått i. Dels flöt den på bra och dels fanns det häftiga cosplayande människor att titta på, bl.a. Nordic Garrison (jag återkommer till dem senare) som Storm troopers. Det är inte varje dag man ser en storm trooper hälsa ett barn i sulky med honnör.

Det är så mycket att titta på på mässan. Det är allt från dvd-film till lego och replikas av vapen. Det är både nytt och begagnat så både jag och Goron drabbades av rejäla nostalgitrippar. Goron av He-mans slott Greyscull och jag över en Super Nintendo-skylt som min mamma hade i sin affär.

Till Science fiction-mässan hör också möjligheten att köpa sig ett signerat foto av diverse skådespelare från filmer och serier. Jag slog till i år på Dave Prowse som spelade Darth Vader i den klassiska Star Wars-triologin.

Träffade också Darth som är engagagerad i Nordic Garrison, som kallar sig "the bad guys doing good". De klär sig i Star Wars-dräkter (mycket välgjorda sådana) och dyker upp på diverse event och samlar in pengar till välgörenhet. Vi passade på att ta ett kort tillsammans, Goron och jag. Goron är lite stolt att han är längre än Darth Vader på bilden. Goron skojade, pekade på de två storm troopers och säger "De är ju läskiga". Min kompis Darth tittar på honom, pekar på mig och säger "Inte läskigare än hon ;-) "

Trots att det blev några inköp gick det åt mycket mindre pengar än jag hade planerat. Det blev nämnda bilder cho en brosch i form av ett löv från Lorien. Goron köpte Lego.

Idag blev det en tur till Ikea och Rusta och så har Goron och jag satt upp adventsstjärnan och staken hos mig. Så dagens musik anknyter både till mässan och advent och blir: