Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, december 05, 2013

Min inre Grinch-lista

Tomtens dotter hade en kul utmaning idag-att skriva en Grinch-lista, dvs. en lista över saker med julen som du inte gillar. Själv var hon modig och skrev att Arne Weise INTE är julen personifierad, och jag håller med. Själv kommer jag nog inte ens att kunna emigrera till Finland efter denna listan, men detta är min personliga åsikt. Jag är INTE ute efter att dissa någons julfirande. Nu kör vi:


  • Tomtar-Sorry men jag gillar inte tomten. Han står för allt som är fel med julen-julklappshets och stolleri. Jag menar, en rödklädd främmande gubbstrutt som kommer och stör på julaftonskväll och frågar efter barnen. Hade det hänt någon av de andra 364 dagarna hade han hamnat i "Efterlyst".
  • "Barnens julafton"-Det uttrycket fanns inte i mitt barndomshem. Hos oss handlar julen om gemenskap, då får alla vara med oavsett ålder. Barnen är naturligtvis med men de är inte konstant i centrum.
  • Trolltyg i tomteskogen-Sorry men det är en överskattad film även om Fjant är söt.
  • Kombinationen rött och grönt-Jag har svårt för den färgkombinationen året runt. Trots att jag älskar färgerna för sig.
  • Matkoma-jag förstår inte grejen med att träffa sina nära och kära, och sedan käka så att man inte orkar prata med dem.
  • Ischoklad-huva. Gott är det inte. Min kollega älskar ischoklad så hon äta min andel också om hon vill.
  • Den tar över-Jag älskar julen men den lägger sig om en bombmatta över hela tillvaron. Ibland kan det vara skönt att ta timeout från julen och ta en mugg citron-te.
  • Aladdin-asken-För några år sedan hade jag diskussionen med en kompis om det är Aladdin som har blivit sämre eller om det är så att vi har fått andra chokladreferenser. Vad tror ni?
Har du en grinchslista, skriv gärna och länka till den =)3 kommentarer:

Therese sa...

Ha ha jag älskar dess Grinchen listor, och kan konstatera att vi är många som dissar ischokladen, ett rejält otyg om du även frågar mig!

Liie sa...

Sånna här listor är mycket roligare att läsa än listor med saker man gillar :) Jag tänkte också göra en faktiskt, men insåg att den skulle bli alldeles för lång haha. Håller absolut med om tomtar, har aldrig gillat dem. Så vidrigt med masken, kan ju vara vem som helst bakom!

CrimsonAnna sa...

@Therese-Jag tror att ischokladen hade sina glansdagar under en tiden när Marabou var höjden av finchoklad. Känns som barn- och bukfyllechoklad.

@Liie-Jag gillade idén skarpt, med en sådan här lista blir det ju lättare att planera julen. Jag har inte bara svårt för tomtar i mask utan tomtar överhuvudtaget. Det är något tvångstrevligt och påtvingat klämkäckt över dem.