Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, december 01, 2013

Helgen i Nerdvana

Helgen har spenderats i Nerdvana. Jag och Goron var på Science fiction-mässan i Älvsjö. Hade tänkt att gå på detta redan förra året men det blev naturligtvis inte av. I år blev det dock andra bullar av.

Kön in till mässan var lång, lång som en vajande stång, som Rikard Wolff hade skaldat. Dock så var den inte lika hemsk som andra långa köer jag har stått i. Dels flöt den på bra och dels fanns det häftiga cosplayande människor att titta på, bl.a. Nordic Garrison (jag återkommer till dem senare) som Storm troopers. Det är inte varje dag man ser en storm trooper hälsa ett barn i sulky med honnör.

Det är så mycket att titta på på mässan. Det är allt från dvd-film till lego och replikas av vapen. Det är både nytt och begagnat så både jag och Goron drabbades av rejäla nostalgitrippar. Goron av He-mans slott Greyscull och jag över en Super Nintendo-skylt som min mamma hade i sin affär.

Till Science fiction-mässan hör också möjligheten att köpa sig ett signerat foto av diverse skådespelare från filmer och serier. Jag slog till i år på Dave Prowse som spelade Darth Vader i den klassiska Star Wars-triologin.

Träffade också Darth som är engagagerad i Nordic Garrison, som kallar sig "the bad guys doing good". De klär sig i Star Wars-dräkter (mycket välgjorda sådana) och dyker upp på diverse event och samlar in pengar till välgörenhet. Vi passade på att ta ett kort tillsammans, Goron och jag. Goron är lite stolt att han är längre än Darth Vader på bilden. Goron skojade, pekade på de två storm troopers och säger "De är ju läskiga". Min kompis Darth tittar på honom, pekar på mig och säger "Inte läskigare än hon ;-) "

Trots att det blev några inköp gick det åt mycket mindre pengar än jag hade planerat. Det blev nämnda bilder cho en brosch i form av ett löv från Lorien. Goron köpte Lego.

Idag blev det en tur till Ikea och Rusta och så har Goron och jag satt upp adventsstjärnan och staken hos mig. Så dagens musik anknyter både till mässan och advent och blir:


 

2 kommentarer:

Christofer sa...

Härligt att nörda loss sådär. Var längesedan jag var på Sci-fi mässa, förhoppningvis så blir det nästa gång denna cirkus når Göteborg.

CrimsonAnna sa...

@Christofer-Det rekommenderar jag. Speciellt om det är roliga gäster =)