Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, februari 07, 2009

Little goes a long way

Eftersom frågan kommit upp: Ozzy och Lucifer är innekatter så exakt varför de fått öronskabb är ett mysterium (inte ens veterinären förstår det riktigt). Har dock beslutat att förutom att skura hela hemmet och tvätta alla textilier de ligger på så åker min dörrmatta ut-jag misstänker nämligen att den bär på en del jox eftersom den är svårtvättad och alla som kommer hit drar av skorna på den (nej vänner och fränder-jag ser er inte som pesthärdar men det är en logisk förklaring). Jag ska inte säga att givandet av örondroppar går helt modståndsfritt men envishet, tålamod och en sked tonfisk för varje öra så går det. Nu ska vi iaf ge ondskans skabbdjur på moppo!

Kan också glädja alla kattvänner med att de idag har farit runt, busat med varandra, gosat med mig och Ravenlord samt mumsat både torrfoder och tonfisk så livslusten är det inget fel på. Just är dock min säng allra skönast.

Gårdagen var en fullt ös-dag. Gick upp tidigare för att lämna tillbaka buren jag fick låna av min sympatiska veterinär, sedan direkt till Apoteket för att hämta örondroppar, till jobbet och sedan hem för att fixa med tvätt av katters liggplatser och dem örondroppar. Hann också peta i mig lite borstj när jag kom hem. På kvällen var det dags för första utgången på länge. Insåg på pendeln in till stan att jag bara behöver lite make up, sammetshandskar och en hatt för att gå från sunkig till snygg. Det blev bara en öl tillsammans med Ravenlord och tre goa vänner. Det var skönt och mkt trevligt. Min tatueringsmoder samt hennes sambo och kompis piggar alltid upp mig. Eventuellt kommer vi ses ikväll. Kanske går på en kompis spelning eller så stannar jag hemma i soffan med myskatterna. Dagsformen får avgöra. Det är grymt att få göra ibland.

fredag, februari 06, 2009

Lend me your ears

Mina katter var till veterinären igår för vaccination. Det blev dock mer jobb än så då det visade sig att de lider av öronskabb och -inflammation. Det blev en jobbig kväll både för katterna och mig. Kände mig som världens uslaste matte eftersom mina katter blivit sjuka och jag har inte förstått det. Min veterinär var dock mkt medkännande och sade att "Så ska du inte tänka". När vi pratade om hur det varit förut och att vaccinationer och dylikt kanske inte skötts tipptopp så sa hon att-"Nu har de kommit till någon som är snäll". Det är säkert sant, men det skar i hjärtat att se min lille Ozzy titta upp ur buren med dregel rinnande ur munnen (det blir så av lugnande) och blicken sa "Vad har ni gjort och vad gör jag här?" De har piggnat till efter veterinärbesöket fysiskt men jag märker att de är lite omtumlade. Trots den tunga dagen igår är jag glad att det upptäcktes så de kan få hjälp.

onsdag, februari 04, 2009

Pyssel-onsdag

Dagen har bestått av praktiskt pyssel. Har städat och plockat hemma. Har kommit fram till att jag just nu är sugen på lite färre prylar och mer rymd. Kommer berätta mer senare och kanske visa lite bilder. Har dessutom lyssnat på Sabatons "Metalizer" och till min stora förtjusning upptäckt att de gjort en låt om "Sagan om Ringen". Mycket njutbart. Hade också tvättstugan vilket just idag tröttade ut mig fullständigt.

Mindre njutbart är brottningsmatchen mellan mig och Ozzy eftersom hans klor var långa och sylvassa. Det är ju vaccination imorgon. Han är en klok och fridsam kisse som inte vill göra någon illa och därför ålar han sig ur mitt grepp hellre än att bitas och rivas-fick dock ett rivsår när den hala rackaren försökte. Nu har han iaf fina klor och imorgon kommer vi vara vänner igen.

tisdag, februari 03, 2009

Tema Mjukt-med en twist

När jag höra att temat för veckans tisdagstema är "mjukt" var första tanken textil men det kändes för fantasilöst. Kände också "inte katterna igen" så jag valde att fotografera min förpackning "Lipton Gold tea" för det har en sådan mjuk, fin, blommig smak. Lät min favoritmugg vara med också-eftersom den har det där lite sirliga, orientaliska mönstret som står för min mjukare sida (även metal-tjejer har sådana).

Vill passa på att göra avbön till min vän:har aldrig påstått att någon i Scotts är ful:) (för er som inte förstår, det är ett internskämt)

måndag, februari 02, 2009

Bättringsvägen

Har varit tungt i helgen. Mycket slit och begynnande pms=ingen bra kombo. Men nu är det måndag, nysart och ny vecka. Hade gärna varit hos Ravenlord idag för han var inte bara ovanligt söt när vi hördes, han var också stel och hade ont i nacken. Ska dock ta hand om honom i helgen.

Veckans måndags-metal är ett Uddevalla-band, Grief of Emerald,. Jag bjuder här på trumsolo av deras begåvade trummis Calle Carlsson.

Makeover


Såhär när det är nytt år och ny säsong vill man ju gärna pigga upp sin blogg också. Jag är med och tävlar om en design hos Heyli. Hur den ser ut kan ni se ovan. Håll tummarna och passa på och läs hennes blogg, den är mysig. Bara det att hennes kanin heter Päron:)
En annan kreativ och häftig bloggerska som lottar ut är Sandra på Munkakvarn. Den här bloggen vill ni inte missa. Sandra berättar om sitt liv med renovering på landet, dansworkshops så till och med jag blir inspirerad och söta dottern Victoria.


söndag, februari 01, 2009

I Imbolcstid


Sitter här och renar mitt hem med rökelse från lotusblomma. Idag firar wiccaner Imbolc-en högtid som fokuserar på ljus, hopp och rening. Jag räknar mig inte till wiccanernas skara men jag tycker det finns mycket klokskap i deras sätt att tänka-att följa årshjulet och naturens växlingar. Ska jag ge mig själv ett löfte så här i nystarten så är det att ge mig själv mer tid till återhämtning-även små saker som te och tända ljus på kvällen. Underbara bilden på Joacim Cans ovan är min ledstjärna


*Bildkälla: aftonbladet.se