Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, april 19, 2013

History calling to you-70 år sedan ghetto-upproretIdag för 70 år sedan reste sig judarna i Warsawas mot de tyska soldater som skulle utföra sluttömningen av ghettot. De kämpade så hårt att det tog nästan en månad att tömma för tysk armé att slå ner upproret. 7000 judar dödades och övriga skickades till läger.

För att hedra alla de modiga som stred för sina liv så spelar jag Sabatons "Uprising".

onsdag, april 17, 2013

Kräftgång för the quest

Det har varit två tuffa dagar. Pms gör ofta att min syn på saker har gått i svart. Har varit nedstämd och lättstött. Skönt nog har jag orkat/vågat vara ärlig mot Goron med hur jag känner och han har varit ett fint stöd. Han är en av de människor som jag orkar med just nu, i övrigt är jag inte så social. Känner att allt som är nu, med gnäll om att våren inte kommer tillräckligt fort, negativa energier som slungas mot människor med avvikande åsikter på nätet, alla utrop om att "man" blir glad av färg med undertonen att svart är fegt/tråkigt, allt detta blir lite för mycket att orka med för ett vårtrött hårdrockshjärta.

Har jag då någon lösning på detta? Jadå, min plan är att ta det lugnt och vara snäll och tydlig med mig själv. Våga ta det lugnt också-jag måste inte vara effektiv jämnt, men göra saker som leder till bra grejer i längden. Sedan blir jag ofta gnällig och nojjig av pmsen. Har ni bra tips, förutom p-piller och att föda barn?

Mina två svarta dagar har dock haft en fördel, jag blir lite "Nä, nu j*vlar..." med saker. Idag tog jag bort en bekant som vän på fb. Har stört mig på hens poster ett tag nu då de enligt min mening är ute i grumliga vatten vad gäller rasism. Det begås många illdåd i islams namn men jag tror inte att hån och förtal av muslimer är en lösning. Idag skrev hen ett inlägg där hon definitivt gick över gränsen "Vissa raser av människor kan f*n inte hantera djur"-jag var inte den enda som reagerade. Fick inget svar när jag i vänlig ton skrev att det kunde vara bra att hen klargör var hen står. Hen verkade ha gjort så att jag inte kunde se vad hen skrivit på sin tidslinje kändes det som att allt var sagt och gjort. Lite tråkigt, när vi träffades så tyckte jag att hen hade potential, men människor som uttrycker sig så blir jag nog mest ledsen i själen av i längden.

Så lite kräftgång i the quest men ibland behöver man stanna till och fundera innan man drar vidare.

tisdag, april 16, 2013

Mina fiktiva föräldrar

Lesthis gothworld (underbar blogg btw) har deltagit i en utmaning som lyder såhär:


If a fictional character had children with another character and the child is you, which characters would that be? "

Lesthi själv har valt Abby från "NCIS" och Marshall från "How I met your mother". Kul val enligt mig, eftersom Abby var den som fick mig att titta på den serien (kul med en goth som är del av ett team) och jag har själv fått höra att den karaktär jag är mest lik är Ted från samma serie. Med det sagt över till mina fiktiva föräldrar.


Pappa-Abe Sapien från "Hellboy"
Mer lika än man kan tro, vi gillar att läsa böcker (han läser fyra stycken på en gång) men trots vårt rykte som intelligenta kan vi inte lösa Rubicks kub. Han är inte heller den som kastar sig in i en fight, han står bakom med ett lexikon och tar reda på hur besten besegras. Dessutom, det skulle ju förklara min passion för fisk som genetisk.


Mamma-Catelyn Stark från "Game of Thrones"
Det var svårt att välja mamma-valet stod mellan Morticia Adams, Danaerys Targaryen och Catelyn. Valet föll dock på sistnämnda, mycket för att hon har en hel del drag gemensamma. Vi försöker båda att idka tolerans, men eftersom världen är hård så vet vi att vi också behöver vara det ibland. Det finns också en scen i första boken (den som heter "Game of Thrones") där hon står och funderar över de de olika familjerna motton, strax innan kungen kommer för att besöka dem. Det kan jag känna igen mig i, detta att dels faktiskt fundera över betydelsen i ord som kanske inte alla gör, och att kolla på en sådan detalj strax innan något stort är på gång (jag får av någon anledning alltid idéer att göra saker hemma strax innan jag ska iväg och göra saker).

Som kuriosa kan nämnas att hennes flicknnamn är Tully, vars familjevapen är en fisk ;)

Vilka skulle dina fiktiva föräldrar vara?

*Bilden på Catelyn är från Game of thrones wiki och bilden på Abe är från Wikipedia

Några praktiska tips vad gäller garderobsstädning

Jag utlovade ju några tips för att göra garderobsstädningen lättare. Kan ju tänka mig att det är flera av er som funderar på att göra det, och ytterligare några som känner att de borde. Lika bra att köra hårt.

1. Ni som ska göra det

Gör det antingen själv eller med någon vars smak du litar 100% på. Viktigt är att ni båda är lika engagerade. Icke klädroade vänner finns det bättre saker att göra tillsammans med. Smart grej kan vara att rensa garderoberna på varsitt ställe och sedan ses och byta utrensade kläder =) Jag hjälpte till att rensa Sisus garderob och det var ruskigt roligt.

2. Fundera på varför du vill rensa

Är det för att du helt enkelt vill ha färre kläder eller för att du vill ha utrymme för nya?  Alla skäl är lika rätt men det är bra att ha klart för sig.

3. Vad har du på dig?

Garderobsrensning handlar om kläder. Du kommer att fundera på "passar den här?" och "Hur ser den ut ?" Tipset är därför att ha kläder som är lätta att prova andra kläder med. Jag rekommenderar långt linne och leggings. Inga problem att prova tröjor, klänningar, kjolar osv. För er killar skulle jag nog köra en t-shirt och ett par byxor som är lätta att ta av och på.

4. Öppen planlösning ;)

Det gäller att ha en öppen yta där du kan lägga alla högar med kläder. Jag vet att vissa modebloggare använder golvet. Jag föredrar sängen, jag har två myspellar till katter som tycker att mattes kläder är såååå gosiga att ligga på. Fördelen är att sängen blir bäddad på köpet =)

5. Smått och gott runt omkring

Se till att hålla blodsockret igång. Blir du/ni trötta, ta en paus med t.ex. te och frukt, prata lite och kör vidare. När man är trött slutar det nästan alltid med att man sparar för lite eller mycket. Been there, done that, got the t-shirt ;)

Senaste garderobsrensning skippade jag musik. Det var inget medvetet val, men efteråt har jag insett att det var nog smart. Musik påverkar ju känslorna. Jag har t.ex. märkt att jag blir mer shoppingsugen av "Material girl" med Madonna (vet inte vad det är). Gör så att det känns bra för dig =)

Hoppas att ni känner er pigga och peppade nu.söndag, april 14, 2013

Vila i frid, Lee Tarot

Lee Tarot, eller Harold Spengler som han egentligen hette, avled i torsdags endast 50 år gammal. Mest känd är han som originalgitarrist i bandet Stormwitch, där han också skrev musik och texter. Det är bara att böja huvudet och tacka för all den fantastiska musiken han har givit oss.

För er som inte har någon stor relation till Stormwitch kan det nämnas att bandet har influerat ett i Sverige mer känt band, nämligen Hammerfall.