Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

tisdag, april 16, 2013

Några praktiska tips vad gäller garderobsstädning

Jag utlovade ju några tips för att göra garderobsstädningen lättare. Kan ju tänka mig att det är flera av er som funderar på att göra det, och ytterligare några som känner att de borde. Lika bra att köra hårt.

1. Ni som ska göra det

Gör det antingen själv eller med någon vars smak du litar 100% på. Viktigt är att ni båda är lika engagerade. Icke klädroade vänner finns det bättre saker att göra tillsammans med. Smart grej kan vara att rensa garderoberna på varsitt ställe och sedan ses och byta utrensade kläder =) Jag hjälpte till att rensa Sisus garderob och det var ruskigt roligt.

2. Fundera på varför du vill rensa

Är det för att du helt enkelt vill ha färre kläder eller för att du vill ha utrymme för nya?  Alla skäl är lika rätt men det är bra att ha klart för sig.

3. Vad har du på dig?

Garderobsrensning handlar om kläder. Du kommer att fundera på "passar den här?" och "Hur ser den ut ?" Tipset är därför att ha kläder som är lätta att prova andra kläder med. Jag rekommenderar långt linne och leggings. Inga problem att prova tröjor, klänningar, kjolar osv. För er killar skulle jag nog köra en t-shirt och ett par byxor som är lätta att ta av och på.

4. Öppen planlösning ;)

Det gäller att ha en öppen yta där du kan lägga alla högar med kläder. Jag vet att vissa modebloggare använder golvet. Jag föredrar sängen, jag har två myspellar till katter som tycker att mattes kläder är såååå gosiga att ligga på. Fördelen är att sängen blir bäddad på köpet =)

5. Smått och gott runt omkring

Se till att hålla blodsockret igång. Blir du/ni trötta, ta en paus med t.ex. te och frukt, prata lite och kör vidare. När man är trött slutar det nästan alltid med att man sparar för lite eller mycket. Been there, done that, got the t-shirt ;)

Senaste garderobsrensning skippade jag musik. Det var inget medvetet val, men efteråt har jag insett att det var nog smart. Musik påverkar ju känslorna. Jag har t.ex. märkt att jag blir mer shoppingsugen av "Material girl" med Madonna (vet inte vad det är). Gör så att det känns bra för dig =)

Hoppas att ni känner er pigga och peppade nu.6 kommentarer:

Viola Vamp sa...

Suverän guide - tusen tack! Känner nu genast för att bege mig hem och garderobsrensa! :)

CrimsonAnna sa...

@Viola Vamp-Lycka till =)

Linn sa...

Bra tips! Jag länkar till listan från mitt garderobsinlägg :-)

Gillar idén med att rensa tillsammans med någon. Ska se om den kan förverkligas någon gång. För även om jag precis rensat så är det en aktivitet som sker i omgångar, åtminstone för mig. Det går inte att rensa en gång, och sedan tro att det är klart. Vissa beslut måste få mogna.

Lesthi sa...

Bra tips :D

Queen of Kammebornia sa...

Du har så mycket bra idéer!

CrimsonAnna sa...

@Linn-Det har du rätt i. Vissa beslut måste mogna. Jag borde ha lagt till en kanske-hög i mina indelningar.

@Lesthi-Tack =)

@Queen-Tack detsamma =)