Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, december 22, 2012

Vi verkar ha överlevt

Som mayakalendern sade, en ny tidsålder börjar och vintersolståndet har markerat att ljusare tider kommer. En bra tid för nystart. Hur tänker du använda den?

torsdag, december 20, 2012

Veckans Söderbergare: Julspecial

Denna kategori har fört en tynande tillvaro men nu tänker jag råda bot på det. Idag tänker jag dock inte skriva vad jag har gjort utan istället en önskelista i bästa Söderbergar-stil.
Jag önskar mig att:
  • Människor pratar mindre OM varandra och mer MED varandra
  • Människor inser att de har ett ansvar och använder det, istället för att tycka att entusiaster ska bära allt. Läs Hedgehogs inlägg så förstår ni.
  • Fler vågar släppa köttsargen och komma in i matchen på riktigt, dvs. inse att vegomat kan allt som köttmat kan och mer därtill.
  • Att fler fattar att det viktiga i kärlek är att och hur den uttrycks, och inte till vem.
  • Att fler vågar låta barn vara sig själva i första hand, inte sitt kön
  • Att vi vågar leva efter Rickard-lagen och tänker på den energi vi ger och tar emot.
Där har ni några julklapps-tips till mig och världen :)


tisdag, december 18, 2012

Lordis nya set-up

Lordi släpper ett nytt album "To beast or not to beast" (skönt att jag inte är ensam om att gilla ordlekar) och passar på att visa nya lineupen med nya keyboardisten Hella och trummisen Mana.

 Kul att Lordi håller på idén med en kvinnlig keyboardist, tyvärr tycker jag att den här damen har en lite tråkig kostym (dags att ringa "Face Off"-vinnaren"?) men jag håller tummarna för att det går bra, de gör bättre musik än de får cred för.


*Bild från Blabbermouth

söndag, december 16, 2012

Tredje advent

Dags för julmusik så här till Advent. Det blir en finsk favorit med Tony Kakko i två versioner. Vilken gillar ni bäst?


Vintermys

Halva helgen är kvar och jag har redan gjort allt på min lista i senaste inlägget utom att plocka hemma. Den viktiga saken förflöt utan problem. Det är mycket att göra nu, men jag tror att det ska gå om jag tar det en bit i taget, och pausar ibland.

Igår blev en sådan dag. När mitt viktiga jobb var gjort så åkte jag in till stan och gick på Stikkinikki. Tyvärr var pistage och cocossorbeten slut men pepparkaks- och saffransglassen var inte dum den heller. Jag måste ha framstått som en galning för en del av de förbipasserande som stod och käkade glass i snöovädret men gott var det.


Gled vidare och hälsade på Darth som jobbar i närheten. Hann inte hänga så länge där så gick brandlarmet och alla ombads lämna byggnaden. Så vi fann oss själva stående utanför tills vi fick signal att gå in igen. Det var tydligen rökutveckling (vi såg ingenting) men brandkåren skötte det snabbt och ingen panik utbröt.  Tvärtom, jag såg främlingar hjälpa till att bära barnvagnar nerför de avstängda rulltrapporna.

Hängde en stund till hos Darth och det var skönt att umgås med egna vänner och någon som inte lade huvudet på sned och bara pratar begravning. Missförstå mig rätt, det är fint när människor bryr sig men det blir lite jobbigt. Precis det mesta ansvarsfulla man gör, behöver jag vila från sådant också.

Jag avslutade med att gå till Lush och The Body Shop och fylla på mina förråd. Jag fick min Angel's delight tvål, en personlig jultradition jag har, en bubbelbit med lugnande doft och badbomben So White (okonventionellt bad för en hårdrockare). Fick en bit tvål på köpet med det passande namnet rock star. Nu ligger allt under kupan i mitt badrum som ni ser på bilden ovan. På Body Shop blev det årets första julklapp och ett kroppssmör med vaniljdoft så nu slipper jag min torra kliande vinterhud.

Det var en skön dag att få känna lite vintermys :)