Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, december 20, 2012

Veckans Söderbergare: Julspecial

Denna kategori har fört en tynande tillvaro men nu tänker jag råda bot på det. Idag tänker jag dock inte skriva vad jag har gjort utan istället en önskelista i bästa Söderbergar-stil.
Jag önskar mig att:
  • Människor pratar mindre OM varandra och mer MED varandra
  • Människor inser att de har ett ansvar och använder det, istället för att tycka att entusiaster ska bära allt. Läs Hedgehogs inlägg så förstår ni.
  • Fler vågar släppa köttsargen och komma in i matchen på riktigt, dvs. inse att vegomat kan allt som köttmat kan och mer därtill.
  • Att fler fattar att det viktiga i kärlek är att och hur den uttrycks, och inte till vem.
  • Att fler vågar låta barn vara sig själva i första hand, inte sitt kön
  • Att vi vågar leva efter Rickard-lagen och tänker på den energi vi ger och tar emot.
Där har ni några julklapps-tips till mig och världen :)


6 kommentarer:

Spader Ess sa...

Kan nog hålla med i det mesta där, utom köttsargen. Jag njuter av både kött och grönt, gärna från grillen, och ser dem som komplement till varandra. Dock, efter min operation så blir det mindre kvantiteter av dem båda och som det ser ut nuförtiden så måste jag prioritera proteinintag och då kommer kött rätt naturligt som proteinkälla.

CrimsonAnna sa...

@Spader Ess-Då rekommenderar jag att du väljer vilt, det kött vi är byggda för. Jag tror dessutom att ni som genomgått GBP kan vara förebilder när vi måste halvera vår köttkonsumtion.

Linn sa...

Det här var nog första gången jag trillade över en Söderbergare. Hmm. Jag vet inte vad det är ens. Men det verkar bra, det ser jag på din lista.

All kärlek är bra kärlek. Annars är det ju inte kärlek, liksom. Och ja... om det var hälften så mycket prat OM och dubbelt så mycket prat MED, då vore världen bättre.

CrimsonAnna sa...

@Linn-Inte konstigt att det är första gången du trillar över en Söderbergare. Det är ett uttryck jag har myntat.

Sara sa...

<3<3<3<3

CrimsonAnna sa...

@Hedgehog-Sara: Tack :)