Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, maj 13, 2010

Silverhorse till Stockholm!

Dagen har i det stora hela varit mycket bra. Jobbdagen bara flög fram idag och det ser bra ut med jobb i sommar. Chansen känns stor att jag kommer få en bra balans. Känns mycket bra. Dessutom verkar våren ha kommit på allvar. Den där nystarten och hoppfullheten som jag brukar känna på våren kom på allvar idag.

Fick idag veta att Silverhorse kommer till Stockholm den 21/8! Jag är tokglad. Det ska bli så himla kul!

måndag, maj 10, 2010

I walk forever

Läste inspirerande Rickard Söderbergs inlägg om hur ont det gör att se oljeutsläppet i Mexikanska Golfen och om att det är tungt att kämpa vidare. JAg förstår honom-i vissa sammanhang är jag den enda vegetarianen och den enda som engagerar sig i miljön. Men jag kan inte se ett alternativ till att försöka dra mitt strå till stacken. Visst känns det som en droppe i havet ibland men havet består av droppar.

För ett tag sedan gjorde jag en spotify-lista med låtar som på ett eller annat sätt speglar varför jag engagerat mig. Länken har ni nedan. Tänker också berätta lite om varför jag valt låtarna. Dessutom ger det icke-spotifyanvändare en chans att se vad jag valde.
The reason

  • De två första sångerna, "What a wonderful world" och "From a distance" är valda för att de visar varför och att det finns så mycket fint i världen också (tog en orkestral version för att den skulle harmoniera bättre med hårdrocken)
  • "Warriors" och "All we are" har jag valt för att de speglar människans inneboende kraft-lite vi kan.
  • "We're not gonna take it" talar rätt bra för sig själv
  • "Last look at eden"-om att sluta stänga av problemet, sluta tro att hela världen är okej och se problemen
  • "We don't need another hero"-vi behöver inte en till frälsare eller hjälte, allt vi vill ha är ett liv i en bättre värld
  • "Titan" och "The final countdown"-Hur det kommer sluta om vi inte gör något. Kul att få ha med sistnämnda i tt sammanhang där texten passar in
  • "Symphony of destruction"-ja är det inte vår tids musik. Texten handlar ju om att vi bara dansar med i förstörelsens musik
  • "I walk forever"-en färsk låt som ju handlar om att trots sorg och bedrövelse vandra vidare.

Jag låter ett citat från sista låten avrunda "I walk forever til the road winds up into the sky" Det är det vi kämpar gör.