Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, januari 15, 2010

Vit och grå


Fredagsfärgerna denna veckan är vit och grå. Hittade den perfekta bilden tagen när jag kom upp för att bädda innan tvättstugan. När jag skulle bädda så låg Ozzy där. Med en sådan är liten sötnos får man vänta med att bädda.

torsdag, januari 14, 2010

Lite mmmmm

Provade på att meditera idag. Är helt grön på området så jag valde att använda guidad meditation härifrån-och det var väldigt skönt. Jag mådde bra av det och kommer definitivt göra om det igen. Just att släppa taget om tanken och bara vara i stunden är något jag behöver öva på.

Marco i Nightwish fyller 44 år idag. Fick höra att han ska vara med i den finska versionen av "Körslaget" Låt oss hoppas att han lyckas upprepa Joacim Cans och Timo Koppipeltos triumfer. Till er läsare som ännu inte upptäckt Marcos storhet som sångare så bjuder jag på "In the air tonight" Jag är inte över förtjust i låten som sådan men Marcos version är bra och den visar på hans spännvidd.


tisdag, januari 12, 2010

Feel the freedom of body and mind

Det som gnagde mig har rett ut sig. Är trött men avslappnad. Idag har varit avspänd och halvnyttig. Håller på att byta lite färger i lägenheten-det aktiva röda får vila i skåpen och rogivande blått, vitt och lila kommer in. Har inte mycket mer att skriva idag så jag återkommer när jag har mer att skriva.

måndag, januari 11, 2010

Vad gick snett?

Idén att låta artister från helt andra genrer tolka 2009 års hits till P3 Guld-galan var kul. Men när jag lyssnar på The Poodles tolkning av Promoes "Svenne banan" så är min fråga "Vad gick snett?" Känns som kombinationen av att Jakob har lite för bra röst för denna låten-så det blir overkill och att det här är en av de låtar som kräver originalartisten för att fungera. Vill ni bilda er en egen uppfattning har ni länken nedan.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article6390439.ab

Var på yoga idag-det var jobbigt för det var ett tag sedan men väldigt skönt för jag känner mig balanserad i kroppen igen. Det behövdes. Dessutom så lugnade det mig i själen-låg under avslappningen med slutna ögon och kände lugnet komma.

Veckans måndags-metal blir allt annat än lugn och passar vårt kalla väder. Sabaton med "Talvisota" (vinterkrig, kära icke finskspråkiga läsare)

söndag, januari 10, 2010

Hos min älskling

Har varit hos Ravenlord i helgen. Det inleddes med sarkasm-fight (jag påstod att han såg ut som en ligist när han har mössan nerdragen och halsduken över mun och näsa i kylan. Han kontrade med att jag såg ut som ett överbeskyddat barn alternativt en Michelin-gubbe i min dunjacka)men övergick snart till mys med tacos till "Det femte elementet" (grym film förövrigt). Jag har en sak som gnager mig just nu men han visade sig från sin kloka sida, lugnade och tröstade.

Idag skulle min morfar ha fyllt 88 år. Jag vill därför hedra hans minne med att spela "till havs" här i bloggen. Det är ett av hans favoritstycken och jag är övertygad om att jag är min kärlek till musiken från honom. Han föredrog Jussi Björling men detta är min blogg så jag väljer Rickard Söderbergs video med bilder från Greenpeace.