Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, september 09, 2010

Power (of) Metal(heads)

Jag vill räkna mig som hyggligt jämställd, och lika så min bekantskapskrets. Trots detta har jag aldrig träffat någon som tränat med sin killkompis. Någon måste ju vara den första så jag och Do Glatem drog iväg till hans hemmagym för att träna box. Jag kan säga att jag var helt slut, och det var tufft, men det var roligt. Jag är inte helt 100 på att vi är idealsparring-partners efter som det skiljer två decimeter i längd mellan oss, men det var kul. Vi hade dessutom varsin grejatt ta till om den andre segade. Jag skulle ropat "du slår ju som en gitarrist" (Do Glatem är gammal basist och tycker gitarrister är lätt överskattade) och jag behövde bara tänka när Do Glatem kallade Northern Kings arrangemang för "pompösa och tråkiga". Vi behövde dock inte detta, för vi klippte till hårt ändå.

Northern Kings, som jag ju gillar skarpt, kommer att släppa en ny singel. Det något udda låtvalet är "Lapponia", Finlands eurovision-bidrag från 1977. Lite roligt tycker jag som gammal schlagertjej. Jag ska erkänna att jag börjar le när jag hör smakprovet. Det låter som en av de där låtarna som balanserar mellan pampigt och parodiskt. Vill ni själva höra så hör ni det här.
Här nedan får ni se originalet.


Vill också passa på att gratulera Jani Liimatainen, f.d. gitarrist i finska powermetalbanden Sonata Arctica och Altaria, som fyller 30 idag.

måndag, september 06, 2010

Sisu, Vapensyster, Sisu!

Vapensyrran ligger i skrivande stund på operationsbordet. Hon har gott stöd i sin kärlek, men jag lovade henne att lägga in en låt. Jag lät henne välja men hon kom inte på något och sade att hon litar på mitt omdöme-så jag tar hennes favoritlåt med Sabaton-Talvisota, mycket passande eftersom hon är delvis finska och hennes morfar stred där. Kämpa tjejen!

söndag, september 05, 2010

Tankfull

Jag har haft anledning att tänka de senaste dagarna. Tänka på kärleken (som just känns som ett lätt hopplöst företag). Känner mig lite stukad så jag har insett att jag just nu måste välja vilka människor jag umgås med. Jag behöver människor med goda energier, människor som gör mig glad. Det finns flera sådana omkring mig-jag kommer träffa två av dem på fredag.
Jag lämnar er med ett sorgligt kärleksöde, underbart besjunget av Heather Dale.