Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, december 01, 2012

Lever i lager

Jag var och klippte mig samma dag som mormor gick bort och på frågan om hur jag mådde så svarade jag att jag lever i olika lager just nu. Så känns det fortfarande. Jag har börjat ta tag i det stora praktiska arbetet kring ett dödsfall, och samtidigt så pågår det vanliga livet, med julförberedelser och vardagsliv. Det är nu idag som det börjar sjunka in att "Mormor är borta", men samtidigt har sorgen tagit ovisshetens plats, och ovissheten kan vara lika grym som sorgen.

Linn från Lyckoland skrev en fin kommentar till inlägget "Mitt vinröda liv" där hon pratade om känslan att just känna "Nu känner jag såhär" och inte överväldigas av sina känslor. Jag hade ett sådant ögonblick idag. Jag lät helt enkelt mitt ärende ta den tid det tog och tänkte att "det får ta tid" Det var skönt-samt att en psykiskt tung sak jag var tvungen att göra idag gick över förväntan.

Imorgon blir det en dag för mig. Då ska jag som jag sade till min farmor försöka "Ta lite ledigt från död och begravningar" och fixa lite adventsmysigt hemma.
torsdag, november 29, 2012

R.I.P. MormorOm det blir tyst här några dagar vet ni varför. Jag låter musiken tala.

onsdag, november 28, 2012

Inför Julkalendern


Nu på söndag är det redan första advent. Dags för advenstkalendrar. Jag kommer dock inte att använda någon chokladkalender (jag är inget fan av chokladen i dem, varken god, ekologisk eller fairtrade) utan istället kommer jag att hänga med i Liies adventskalender. Hon har skaffat flera spännande sponsorer. Jag är nyfiken på flera av dem, dels Alpachu, som gör ekologiska strumpor i alpacka-ull, ambiness home och naturligtvis Liies egna drops of light.

Först ut i vinstpotten är 500 kr presentkort på Ikea. Det vore inte fel. Jag är med. Nu börjar tävlandet. Vill du vara med går du in här, senast 30:e november. Lycka till:)


söndag, november 25, 2012

Mitt vinröda liv

Den här veckan har det varit mycket, som ni kanske märkt av min bloggtystnad. Att jag inte går in på detaljer beror på att det involverar fler än mig, människor som inte har valt att blogga. 

Detta inlägg kommer dock inte att handla om händelserna i sig utan om personlig utveckling. Känslan jag har upplevt är att jag inte har känt mig överväldigad av mina egna känslor. Det har varit stunder då jag har varit ledsen och nedstämd, men jag har orkat resa mig igen och ta tag i saker som behöver tas tag i. 

En sådan sak är att jag för första gången sedan jag bodde hemma har börjat skaffa mig bra rutiner för att ta hand om hemmet. Det är något som jag har vetat att jag behöver, men det är först nu jag har börjat omsätta det behovet i praktiken. Det är skönt för när jag kommer hem efter att ha jobbat eller gjort andra saker som kräver energi, så rinner allt av mig när jag kommer hem. Det är skönt att ha den möjligheten till återhämtning. 

Namnet på dagens inlägg kommer från att jag just nu känner mig dragen till färgen vinrött istället för bara rött. Jag tror att jag har nämnt det i tidigare inlägg men jag har väldigt svårt för rött och grönt tillsammans. Vinrött däremot, matchar hela min garderob. Det är lite de energierna jag vill dra in i mitt liv just nu, lite lugnare, lite dovare men värmen finns där. Dessutom är vinrött mycket nära...crimson.

Så...the road goes ever on...


Första adventsförberedelserna

En vecka till första advent och jag har idag fixat två saker inför advent. Det första är att jag rensat ut en låda i köket för att förvara stearinljus av den vanliga sorten i. Dessutom tog jag en kartong som det har varit ljus där jag förvara använda ljus som har några timmars tändning kvar i sig. I och med att advent närmar sig så vill jag byta färger och då får de lila och cerise ljusen vila i lådan till deras tid återkommer.

Det andra är att jag har rensat fönsterbrädan i köket. Så nu är den helt ren i väntan på vilken stjärna eller gran som ska få sin plats där nästa vecka (det lutar åt guld). Helt ren är en sanning med modifikation, fotot på mamma står där, oavsett årstid.

Det börjar också bli dags att välja årets färg på ljusen i adventsstaken. Några förslag?

Har du fixat något inför advent? Vad i så fall?