Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, januari 22, 2014

Det finns svar på Twitter och så finns det svar på Twitter

Lyssnade på P4 Göteborgs lilla intervju med Oscar Dronjak (behöver jag fortfarande förklara vem det är ;) ). Kul intervju, jag blev ännu mer sugen på att läsa boken. Det enda som var synd var att de bröt av mitt i med en lång intervju med författarförbundet men sådan är lokalradion. Jag och Oscar har samma bild av essensen av metal, att det handlar om att stå för det man tror på, även om ingen annan tror på det.

måndag, januari 20, 2014

Om den underskattade tystnaden

Vissa saker är som frisk luft. Man uppmärksammar och uppskattar dem bara när man upptäcker att de är borta. Tystnad är en sådan. Min granne spelade hiphop 12 timmar i stäck under kvällen-natten-morgonen, vilket gav mig totalt två timmars sömn. Använde följande för att försöka komma till ro:

  • Avslappnings-CD på låg nivå i stereon
  • Fokusera och lyssna på min egen andning
  • Mp3 med hörlurar
  • 1 öronpropp (så att jag fortfarande hörde klockan)
  • 2 öronproppar


 Trots detta har jag fungerat någorlunda idag, även om matlagningen blev lidande. Men känslan när jag kom hem till lägenheten och det var tyst-ja förutom katterna förstås. Det känns så skönt. Ovälkomna ljud (speciellt basgångarna i hiphop) kryper innanför skinnet och gnager på hjärnan. Så det är ljuvligt med tystnaden. Till och med finska hårdrocksband förstår det.