Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 17, 2009

By any means necessary

Så har världspremiären av Hammerfalls nya låt "Any means necessary" avverkats. Det är alltid spännande när ett favoritband premiärspelar musik från en ny skiva. Har de utvecklats? Åt vilket håll? Kommer jag att gilla det?

Har sett lite bilder och läst en intervju med Anders Johansson om nya plattan och var i ärlighetens namn lite nervös. Mycket mid-tempo är inte direkt vad man vill höra från ett band som gjort sig kända för sin energi. När så bandet klev upp på scenen och drog igång introt så flydde alla orosmoln snabbare än fladdermöss från Ozzy Osbourne. Det var tunga gitarrer, det var sköna trummor och det såg bra ut på scen. Var skeptisk till Oscar Dronjaks röda scenutstyrsel men när jag såg den nu såg det bra ut (unnar mig att vara lite "fangirly"-saknardet svarta håret). Ska jag klaga så hade jag svårt höra texten (vilket nästan aldrig händer med Joacim Cans) men det kan bero på lokalen så jag väntar med ett slutgiltigt uttalande tills jag har plattan i handen. Har iaf refrängen med sina grymma Dronjak/Larsson-körer som ett mantra i skallen "By any means necessary...by any means necessary..."

fredag, januari 16, 2009

F*ckin Friday

Blev en jobbig fredag på jobbet idag-kan tyvärr inte gå in på det med tanke på tystnadsplikten men det löste sig. Det var grymt skönt att komma hem och ta upp Ozzy och Lucifer i famnen. Finns inget som löser upp det man bär på axlarna som en spinnande katt. Älskar mina pälsbollar. Ikväll ska jag testa ett sätt att få min buskatt att inte leka med persiennerna så matte får sova bättre och blir en goare, gladare matte.

Är iaf glad för det verkar som saker löser sig för mig just nu. Det var tveksamt om presenten till fjortonårskalaset jag ska på skulle hinna fram i tid men marginalerna var på min sida och den kom idag. Vet att mottagaren kommer bli nöjd och det känns bra. Imorgon ska jag jobba sista passet på tre dagar och sedan ägna dem åt mig själv och min älskling.

torsdag, januari 15, 2009

Let the Hammer fall!

Med tanke på att Hammerfall släpper nytt studio-album i februari så är det dags att bereda sig på att det blir en hel del av dem i media den kommande senvintern. Expressen hade en go artikel idag där de intervjuat gitarristen Oscar Dronjak om Göteborgs rockscen. Och på lördag blir det live-framträdande i P3 Guld. Härligt säger jag. Själv så ska jag snart hämta ut biljetten till konserten i mars. De har inte gjort mig besvikna hittills så jag längtar.

måndag, januari 12, 2009

Sömnig dag

Så var det måndag igen. Sov skumt inatt-sov, drömde, vaknade, somnade om, drömde osv. Har haft så i helgen just de här "drömsjoken". Har som en följd av detta varit lite halvt avdomnad idag men det känns ändå som jag gjorde bra ifrån mig på jobbet. På vägen hem insåg jag att jag är hormonell just nu (röda veckan ni vet). Satt och lyssnade på Sabatons "The price of a mile" på bussen hem och blev så gripen att tårarna var nära. Brukar inte bli så tagen av musik jag en gång hört men tror det var hormonerna i kombination med skymningen.

Veckans måndags-metal blir osignad och svensk. In the mist-här med "I curse the day"