Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 17, 2009

By any means necessary

Så har världspremiären av Hammerfalls nya låt "Any means necessary" avverkats. Det är alltid spännande när ett favoritband premiärspelar musik från en ny skiva. Har de utvecklats? Åt vilket håll? Kommer jag att gilla det?

Har sett lite bilder och läst en intervju med Anders Johansson om nya plattan och var i ärlighetens namn lite nervös. Mycket mid-tempo är inte direkt vad man vill höra från ett band som gjort sig kända för sin energi. När så bandet klev upp på scenen och drog igång introt så flydde alla orosmoln snabbare än fladdermöss från Ozzy Osbourne. Det var tunga gitarrer, det var sköna trummor och det såg bra ut på scen. Var skeptisk till Oscar Dronjaks röda scenutstyrsel men när jag såg den nu såg det bra ut (unnar mig att vara lite "fangirly"-saknardet svarta håret). Ska jag klaga så hade jag svårt höra texten (vilket nästan aldrig händer med Joacim Cans) men det kan bero på lokalen så jag väntar med ett slutgiltigt uttalande tills jag har plattan i handen. Har iaf refrängen med sina grymma Dronjak/Larsson-körer som ett mantra i skallen "By any means necessary...by any means necessary..."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att framträdandet läggs ut på nätet så man kan se det igen.

Anonym sa...

Kan inte riktigt bestämma vad jag tycker om en låt efter en lyssning...
tyckte synd om dem att spela inför den där kassa publiken o vilken filmning sen? Hade kamerakillen rökt på eller..
Stängde av programmet direkt efter haha

Gbgmamman sa...

Hörde inte heller sången ordentligt, kanske därför jag inte blev så positivt överraskad..Aja, får höra den mer för att få en rättvis uppfattning. :D Ha en fortsatt skön söndag!

Anonym sa...

Har lyssnat på den ett antal gånger nu. Den är riktigt jädra bra! Om resten av plattan är så kan det mycket väll bli en av de bästa HF plattorna någonsin. Kan dock hålla med om att man inte hörde texten så bra på TVn. Men TV framträdanden brukar ju inte ha den bästa ljudproduktionen.