Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, april 25, 2013

En liten fors i huvudet...

Vårflod är det, och det har känts lite så i skallen också. Det har varit tankar på vad jag skulle göra och det ena med det andra. Har varit rastlös och inte riktigt kunna fokusera. Det har varit fors och flipperspel om vartannat.

Idag lugnade det sig på något märkligt sätt. Jag hittade ett viktigt papper som jag har letat efter, har handlat mat och skrivit en att-göra-lista. Dessutom har jag lyckats få till en veckoplanering vad gäller maten för första gången på länge.

Helgen som kommer blir full kastrull. Det blir Goron-mys och seriefestival. Ska dessutom få hjälp av Goron att köpa en dammsugare (!) Kanske inte det skojigaste man kan köpa men jag behöver en ny dammsugare eftersom min gamla dammsuck har gett upp. Lite rolig förnyelse hemma.

Passade också på att förnya lite i bloggen. Lite guld kan vara roligt.

söndag, april 21, 2013

Lila kulturdröm och underbar helg

I helgen var det Kulturnatt Stockholm och jag och Goron var ute. Vi började kvällen med pasta för spontant umgänge och sedan åkte vi in för att lyssna på ett föredrag om båtgravar under vendel- och medeltid på Sjöhistoriska Muséet. Det är en kompis pojkvän som talade och det var riktigt intressant. Jag lärde mig hur en riktig vikingabegravning går till (sorry, de brände skeppen men på land). När föredraget var klart så gick vi en trappa upp och tittade på utställningen om Sjömanstatueringar. Den var lite kul-jag gillar klassiska tatueringsmotiv men inte så mycket att jag kan säga att jag vill ha det på kroppen resten av livet. Jag nöjer mig med kudden jag har och funderar på att gå till musei-shoppen och köpa vykort med tatueringsmotiv.

Vi vandrade vidare från Sjöhistoriska till Etnografiska muséet och kollade på nya magasinet och några andra utställningar. Lite tur att jag inte hade pengar för de hade många fina döskalleprylar i sin shop. På vägen tillbaka till bilen så gled vi in på Polismuséet eftersom vi ändå var där och det var fri entré. Lite roligt var att vi lämnade muséet just när en visning kom. Guiden, iförd gammal polisuniformen, stannade när vi kom nerför trappan och gjorde honnör, och när vi kommit ner för trappa klev han upp. Mycket stilfullt.

I bilen satt vi och funderade på vad vi skulle hitta på. Vi åkte iväg, minns inte riktigt vart, men körde förbi Historiska muséet och bestämde oss för att gå in. Det var en riktig lyckträff . Dels fick jag historiska belägg för en smyckesidé jag har den dagen jag får tummen ur och syr en vikingaklänning. Dessutom upptäckte jag att mönstret på en löpare jag hittade när jag röjde ur mormors lägenhet är en replika av en väv från 1400-talet.

Kvällen avslutades med Dragon's Lair. Vi gled in, hälsade på Darth och sedan hamnade vi vid ett spelbord där en kille visade ett spel han designat själv. Vi hade kunnat spela ett tag till men klockan hade slagit midnatt, och även om de duktiga volontärerna inte förvandlades till pumpor så ville de gå hem. Vi åkte hem, glada efter en härlig oväntad spontan helg.

Idag fikade vi hos Alvfamiljen. Första gången i år vi satt ute och fikade. Det är läge att köpa solskydd har jag insett.

Det har varit underbar skön helg. Vi hade ruskigt roligt vilket vi behövde efter en jobbig arbetsvecka. Ingen av oss har varit spontan på ett tag och vi är både nöjda med vår helg. Jag är så glad att äntligen ha hittat en kille som gillar att haka på saker.