Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, januari 28, 2010

Frostbitet fiskköp

Idag har jag varit ute på äventyr. Dagen började med snökaos-jag insåg att risk förelåg att jag kunde bli sen till jobbet så jag hastade iväg till en tidigare buss. Under vägen till bussen spelade min mp3 "Art of war" med Sabaton-ganska passande stämning. Jobbet gick bra och efter det så drog jag iväg för att köpa fisk. Kombinationen Roslagsbana, snökaos och fiskköp är dock ingen höjdarkombo. Tåget var inställt så jag fick så stå i en halvtimme och vänta på Mörby station (i mina ögon mer enbetongplatta i evigheten än en station) Jag hann fundera på att vända flera gånger för mina fötter var rejält kalla. Till slut kom ett tåg och Roslagsbanan känns som en transport till en annan tid-det kan sannerligen inte vara lätt att vara hörselskadad eftersom de inte har någon skylt med nästa station. Jag tog mig iaf till rätt ställe efter att ha fått hjälp med kartan av en snäll snöskottare. Hemma hos familjen hjälptes jag och familjens son åt att fånga ut mina fiskar. Hade tur och hann med tåget hem. Nu sitter jag och tittar på mina sex nya gula husdjur (så här ser de ut för er som inte vet). Nu är den tuffa veckan slut. Jätteskönt. Känner mest av att allt för att vila.

tisdag, januari 26, 2010

Thunderstruck!

Lyckades med det omöjliga-att få biljetter till AC/DC på laglig väg (tack jobbschemat som gav mig kvällspass idag). Hurra-jag och Ravenlord på Stadion den 3/6. Detta och Sonisphere-det blir en skön metalsommar.

måndag, januari 25, 2010

Effektiv dag

En måndag och dag på jobbet. Idag var jag effektiv och jobbade på. Inte perfekt men good enough. Belöningen när jag kom hem var att lägga mitt favoritpålägg på knäckemackan jag åt till soppan-jordnötssmör och groddar. Har nämligen börjat med att måndagar är vegandagar-iaf middagen ska vara vegansk. Det passar mig bra för jag tränar ju yoga då. Idag var det ingen bra yoga-dag men det var skönt ändå. Första dagen på en intensiv vecka är avklarad.

Veckans måndags-metal har ingen lång krystad motivering. Jag blir helt enkelt på bra humör av den. Alestorm gör en tolkning av Lettlands Eurovision-bidrag 2008 som är så överlägset originalet att nästan blir pinsamt.

söndag, januari 24, 2010

Ikea

Helg med pojkvännen. Förutom sedvanligt mys och gos så åkte vi med två av hans kompisar, J&H, till Ikea. Jag behövde ingenting men det gjorde alla andra så jag hängde med för sällskapet. Jag har insett att man blir lite bortskämd när man bor som jag gör med Ikea på gångavstånd. Det var iallafall ganska roligt. Jag har alltid gillat H och det visade sig att vi hade fiskintresset gemensamt. Det var mer än vad Ravenlord visste. Dock var Ravenlord mycket nöjd för han hittade den svarta nätförvaringen han ville ha. Han tyckte inte alls min idé att köpa en röd med fiskform var en bra idé-han sade att han då slängt den över mig för jag gillar fiskar. Jag älskar den killen men han är lite lustig. J såg iaf till att vi fick uppleva death metal-versionen av Guldlock. Han testade kuddar och tyckte så gott som alla var antingen för hårda, för platta eller för mjuka. Jag köpte som sagt ingenting men kollade på flera grejer jag behöver. Grabarna pratade om Ikea-ångest så jag har här skapat en liten låtlista för att förstå hur det kan vara


  1. Entré-We're gonna make it
  2. sofforna-Out in the fields
  3. köksavdelning-I still haven't found what I'm looking for
  4. Vid mattorna-End of all hope
  5. Textilavdelningen-I want out
  6. Kassan-I want to break free

Idag har jag drabbats av ett "Epic fail" vad gäller hobbies. Mina ljusformar blev förstörda när jag skulle rengöra dem. *Nemi-min* Besviiiken! Det blir en ny form snart.