Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, november 11, 2009

Vintertrött

Hade en riktigt bra dag på jobbet men så fort jag kom hem så dröp musten ur mig. Det blev inte gjort mycket ikväll tyvärr men jag vände vissenheten och hörde av en vän jag inte hört av på länge. Fick tyvärr besked att han har det rätt jobbigt just nu och hoppas att det vänder för honom.

Utanför mitt fönster snöade det nyss. Det är brytningstid mellan höst och vinter. Knappast en tid som får oss människor att sprudla av energi. Trots det får denna tid mig att känna ett lugn. Jag ser fram emot vintern.

måndag, november 09, 2009

Pilates

Kände att jag behöver träna idag så jag bokade ett pilates-pass. Det var ett tag sedan men jag har tränat med instruktören tidigare och vet att hon är bra. Det var jätteskönt-jag kände verkligen att jag blev lugn i kroppen av det. Tror det har att göra med dels nämnda instruktör, som hela poängterade att vi jobbar efter egen förmåga, och att man tränar till lugn musik. Jätteskönt.

Dagens datum är som ni kanske vet historiskt. 20 år sedan Berlinmuren föll. Jag kommer ihåg att vi såg bilderna när det hände men var för liten för att förstå hur stort det egentligen var. Tänkte på det idag, att det var inte lätt att läsa geografi när jag gick i mellanstadiet, just de åren föll Berlinmuren och Sovjetunionen-och Jugoslavien splittrades. Veckans måndags-metal handlar om de två förstnämnda händelserna. Scorpions med "Winds of change"