Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, juli 11, 2013

Vad Goron och jag har vetat sedan första dejten ;)

tisdag, juli 09, 2013

Vikingafestival på Stallarholmen

Jag och Goron åkte på vår första dagsutflykt tillsammans helgen som var. Målet för resan var Stallarholmens vikingafestival. Har hört berättelser om Stallarholmen i flera år från mina vikingavänner, och det är en del av mitt liv som jag vill att Goron ska ta del av. Bara bilresan dit var mysig. Jag gillar att åka bil (Nu ska jag lugna miljövänner och mitt eget miljösamvete, jag tycker att det är minst lika skönt att åka tåg). Väl där så började vi med att gå och titta på uppvisningen i stridskonst som redan hade börjat.


Jag är så imponerad av de som håller på med den här typen av stridskonst som hobby. Många av de gör sina kläder och sköldar själva. Titta dessutom på bilden där uppe. Sköldarna väger c:a 4 kg. Entertainers är de också. Det är mycket glimten i ögat och publiken får hjälpa till att återuppväcka kämparna. Efteråt fick alla barn (även de som fyllde 32 i maj ;D ) känna på vapnen. Åh, vad jag önskar att sådant här hade funnits när jag var barn.


Träffade flera trevliga vikingavänner också. Dragonlady var där och hade försäljning av sin konst. Köpte en jättevacker blyertsteckning av en vikingahjälm som jag ska rama in och ha i sovrummet som en symbol för att här lägger jag av mig rustningen. Det blev en del annat inköpt också, även om jag försökte att tänka på långsiktiga saker. Smycket på bilden ovan till exempel. Det är Frejs skära. Från början tänkte jag bära den i en silverkedja, men ju mer jag kikar på den, desto mer lutar det åt att jag kommer att göra ett halsband med vikinga-influerade glaspärlor. Skäran är ju en symbol för välstånd och fruktbarhet, men naken i vår moderna tid uppfattas den nog tvärtom.


Jag är stor vän av Steviks smycken, och har nu kompletterat min Jera-runa med en ring. Jag är svag för växtmönster, och den magiskt vackra blå färgen, som tyärr inte låter sig fångas på bild. Det blev också ljuvlig hemkokt fudge från Iduna, vilket jag kan rekommendera varmt, en CD från bandet Kalabalik, deras musik gör mig så glad samt två ruskigt vackra glaspärlor. Köpte dem av en underbar isländsk dam. Nämnde att om jag hade förstått så hade jag bett hennes tala isländska för att det är ett sådant vackert språk. Då frågade hon mig på isländska om jag hade varit på Island =)


Avslutar med en video där bandet Kalabalik spelade 2012 på Stallarholmen. Jag hoppas och tror att jag kommer tillbaka 2014.