Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, september 07, 2012

Begynnande konservativ?

Jag är ingen retro-tjej. Jag går inte igång på blommigt porslin och samlar inte gamla köksalmanackor. Därför blev jag lite förvånad när jag kände mig inspirerad av det här reportaget från Skansens borgarhem från 1840.        Det var de vita och gröna medaljongtapeterna, skåpet i björk med svärtade detaljer och det turkosa köket som jag fastnade för. Vi får se om något letar sig in hemma hos mig.

torsdag, september 06, 2012

Besegra cancer

En av mina stora inspiratörer, Rickard Söderberg, har drabbats av sorg. Hans svärmor har somnat in efter att ha drabbats av cancer, denna förbannade sjukdom. Idag tänder jag ett ljus för dem, jag vet var hans make är nu, jag var där för nio år sedan när min mamma somnade in. Jag har också givit 50 kr till den insamling Rickard gör till Cancerfonden.

Så metalbröder och -systrar, SMS:a 6402 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Vill du kan du skriva ditt namn efter (t.ex. BESEGRA 6402 Anna Crimson) så syns det på gåvan. Eller så är du anonym.

Du som har vägarna förbi Malmö kan gå på konserten Rickard arrangerar i Malmö för att uppmärksamma insamlingen. 

Jag avslutar med musik. Det första klippet är "The sun will shine again" som Jon Lord tillägnade Ronnie james Dio (två grymma musiker som cancern tog) och det andra är Hammerfalls "Glory to the brave" som jag tillägnar alla som förlorat kampen mot cancer.

tisdag, september 04, 2012

Om diskbänken kunde tala

Queen of Kammebornia skrev om att älska en diskbänk.  Även om min diskbänk ser annorlunda ut så fastnade för kärleksförklaringen till det enkla och vardagligt. Jag undrar vad min diskbänk skulle berätta om den kunde tala. Vad har den tyckt bäst om under de snart sex år som vi har levt under samma tak? Var det när jag bakade mini-hallongrottor och chokladmuffins inför min födelsedag? När jag bakar surdegsbröd en vanlig söndag? När jag gjöt ljus inför första besöket hos Do och Lady Glatem? Jag hoppas att den inte är ledsen för att jag städar den för sällan eller för att inte Ozzy och Lucifer får hoppa upp på den.

Jag hoppas att min diskbänk vet att den är uppskattad i all sin vardaglighet. Vardagen skulle bli krångligare utan den och en diskbänk är som en fungerande vardag och frisk luft-man saknar den inte förrän den är borta.

söndag, september 02, 2012

Runor, vänner, rök och huskarlar

Har varit på vikingamarknad idag. Efter mina slitiga jobbdagar så var det balsam för själen. Mitt busskort drabbades av blyghet, så det stannade hemma men det löste sig. Jag fick vara expeditionsledare för plundringståget och leda mitt sällskap rätt och vi hittade rätt. Gunnes gård är en vacker vikingagård, och det är så många positiva intryck på vikingamarknader. Det är vackra kläder och hantverk, det är doften av rök och ljudet från svärd som slås mot sköldar och musiken från bandet Medvind.Träffade vänner från både när och fjärran på marknaden, ingen nämnd, ingen glömd. Kändes skönt. Såg huskarlarna med vänner slåss (jag gillar att kolla på återskapade slag, speciellt när det utförs med glimten i ögat). Jag passade också på att uppdatera min stil med en ny torshammare och ett runhalsband från Stevik. Jag valde en lila "Jera" (som parentes den enda vikingatida runan som de har) i och med att den står för fruktsamhet och nystart, att så frön och skörda frukterna av det. Lila blev det för att den är så vacker med det blå skimret. Jag var lite sugen på ett Team Cans-halsband med men det räcker med ett till att börja med. Det är lätt att göra av med pengar på vikingamarknad men jag tycker att det är roligare att ge pengar till en liten hantverkare än till ett vanligt företag.

Jag har också bytt stil på bloggen-kände mig vikinga- och höstinfluerad så jag bytte, kände att det vore lite kul med en hårdrocksblogg i guld. Jag brukar inte dras mot guld och brons men jag känner förändringens vindar som en liten bris just nu.

Har laddat lite mer energi inför kommande vecka. Har kört för hårt de senaste veckorna så jag ska ta det lugnare. Nästa vecka blir lite mer hemma-mys. Det kommer att göra gott.

*Bild från Stevik