Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, oktober 30, 2010

Vote for love

Fick veta i förrgår att min favorittenor och inspirationskälla Rickard Söderberg blivit misshandlad av två 65-åriga män (jag som trodde att man blev klokare med åren) på sin väg till en repetition på Malmö Opera. Bakgrunden är hans kamp för HBT-personers rättigheter, framför allt denna insändare. Det vackra i den här sorgliga är historien är att Rickard inte låter sig slås ner eller tystas, utan bara tänker bli ännu mer högljudd. Han är heller inte hämndlysten utan uppmanar oss istället att vara extra kärleksfulla. Läs också vad Morrica skriver om det, hon är mycket klok.

Jag vill hylla Rickards mod med två videos, olika men de handlar om samma sak och de kompletterar varandra perfekt. Den översta är gjord av en annan inspirationskälla, Wendy Pini, skapare av "Elfquest" och "The masque of the red death" (karaktärerna i videon kommer därifrån). Jag älskar de verken för de handlar om vad som händer i en värld där man har en friare syn på både kärlek och sexualitet. Den andra är Tiamats klassiker "Vote for love".


måndag, oktober 25, 2010

Genug!

För er som inte kan tyska betyder rubriken "Nog". Jag skriver det för att det har varit så mycket krasslighet bland vänner och fränder. Är det inte luftvägsinfektioner och ryggont, så är det stukade tår och trafik-incidenter (lugn, alla, den drabbade är ok och vidtar i skrivande stund åtgärder). men det får ju räcka nu. Därför får det bli riktigt brutal musik-"down with the sickness" av Disturbed, på förslag av Vapensyster.
God bättring till er alla!