Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 12, 2013

En metal-garderobs åldrande

Idag får en gammal trotjänare dra vidare till hårdrockens Valhall. Min Hammerfall-tshirt är sliten bortom all räddning (ett stort hål i sidan och det sitter inte i sömmen utan i själva tyget). Det känns lite symboliskt att den går sönder nu när min garderob har gått in i en av perioderna när den behöver uppdateras. En av de finaste komplimanger jag har fått var kommentaren att jag balanserar vuxet och hårdrock i min klädstil. Det är dit jag vill nå. Lite ädel-metal ;)

Jag avslutar med att hylla min t-shirt med två bilder som jag har tagit. Den översta bilden är av ryggtrycket, skälet till att jag verkligen älskade den t-shirten.

torsdag, januari 10, 2013

Nu går jag bara vidare

Det har varit en dag idag när jag har fått dödsbo-relaterade saker gjorda, och saker har fallit på plats. Det lyfter psyket och gör gott för själen när sådant händer. Nu ikväll fick dagen ett fint extranummer genom att jag hittade en sak jag har letat efter. Det ska skickat till en f.d vän, och kommer därmed att låta ännu en sten falla från mitt bröst.

Dagens rubrik syftar också på min f.d potentielle karl. Jag utgår från att några av er har undrat hur det går med kärleken. Jag ska vara ärlig, har inte hört av karln på en månad. Har försökt att höra av mig på olika sätt men har inte fått svar. Så nu ser jag det som ett trevligt men avslutat kapitel i mitt liv. Har också tänkt att jag tänker inte söka efter kärleken förrän jag har fått lite ordning och reda i mitt liv. Hittar jag någon vill jag ju ha tid att ge honom fokus också. Jag tror också att om jag får lite struktur på livet och ro i sinnet, så finns chansen att jag kan attrahera lite bra karlar :)

Sabaton-Sveriges största hårdrocksband?

Martin Carlsson skriver i Expressen om Sabatons 2012, om hur splitttringen blev en succé. Utöver en intressant tanke om hur ett rockband ska drivas (det är lite IKEA och DIY över det) så talar de också med detta om "Sveriges största hårdrocksband". Som Pär Sundström säger, det är en väldigt konstig diskussion.

I artikeln görs jämförelsen mellan Sabaton och Europe, och jag funderar lite. Det känns som att det var lättare att uppnå legendstatus på Europes tid, på något vis nådde musiken ut. Jag är kanske lite ung för att minnas 80-talet på rikigt, men min bild är att då kunde du gå ut på gatan, rycka tag i första bästa person, fråga vilka Europe är och få ett jakande svar. Där är inte Sabaton ännu.Vi återkommer till frågan-vilka är det största hårdrocksbandet? De som sålt mest? De som har vunnit ära och ryktbarhet även utanför hårdrockskretsar? De med bäst rykte som liveband?

Vad tycker du?

onsdag, januari 09, 2013

(Förra) veckans citat

Hade en underbar konversation med Do Glatem på nätet då vi kläckte ur oss följande:

Jag: "Jag funderar på att städa köket till "Carolus Rex".
Do Glatem:"Vill Carolus Rex ha köket städat kan han väl städa själv"

Jag satt och skrattade rakt ut framför datorn:)