Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

söndag, oktober 27, 2013

Från Game Night till Medeltidsmarknad

I fredags var Goron och jag tillbaka till brottsplatsen. Vi åkte nämligen till Tekniska Muséet där vi hade vår första dejt i februari. Då var det konst inspirerad av tv-spel, denna gång var det "the real thing". Världens största spelutställning har nått Stockholm och detta firades med bar, liveband och hela härligheten. Efter middag på Hurry Curry, åkte vi till museet. Pga det stora publiktrycket så var det det uppdelat i speltider-när du betalade fick du en prick med en färg och varje färg hade två klockslag du får spela mellan. I väntan på vårt tittade vi på övriga utställningen samt lyssnade på när bandet Powerplay spelade musik från 8-bitarsspel medan det aktuella spelet visade på skärmen. Riktigt skön nostalgi för oss som var barn då.

Själva speldelen var kul-att se över 100 spel från den tiden och försöka spela dem. Det var lite roligt när jag och Goron gick där och pratade om vilka vi spelade. Även om vi båda är uppväxta som gamers så har vi haft lite olika smak. Vårt gemensamma favoritspel genom alla tider "The Legend of Zelda: A Link to the past" fanns dock inte på mässan. Lite synd även om de två delar i "Zelda"-serien som fanns representerade "The Legend of Zelda" och "The occarina of time" nog  får räknas som mer epokgörande.

Roligt att Tekniska har börjat satsa på att dokumentera TV-spel. Det är ju en kulturform och för mig är historierna i spelen en lika levande del av min barndom som filmerna jag såg och böckerna jag läste.


Från TV-spelens moderna värld är steget ganska långt till medeltiden och Historiska museets höstmarknad, men det var vad vi roade oss med på lördagen. Har inte varit på Medeltidsmuséet sedan jag var liten och blev rädd för galgbacken (de har gjort den lite mindre obehaglig nu och jag har blivit äldre). Köpte lite pärlor och rem till smycken som ska göras, en duk med medeltida mönster och långpeppar. Sistnämnda ska göras till glass. Slutligen köpte jag en liten fin handgjord sjödrake i keramik. Älskar drakar och vatten-så klart att det passar med en vattendrake hemma hos mig.


När vi ändå befann oss i Gamla stan föreslog Goron att vi skulle besöka SF-bokhandeln. Jag är aldrig svårövertalad att gå dit och denna gång blev det en bok jag tänkt köpa länge "Hyrule historia" om Legend of Zelda-serien och en riktigt cool star wars-tshirt. 

Söndagen blev soffmys på förmiddagen med en DVD Goron köpte-"Masters of the Universe". Jag har en svaghet för 80-talsfantasy och sci-fi med gamla effekter så det var kul att se den. Vi åkte och handlade tillsammans också innan han var tvungen att åka hem till katterna.

Så såg helgen ut. Nu väntar ännu en vecka. Hoppas på att den kommer att innehålla hemmafix och kreativitet.

*Bilden på boken "Hyrule Historia" kommer från sfbok.se