Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, januari 29, 2011

Jag ger till min kropp så att min kropp kan ge

Imorse när jag satt och drack te så plingade det till i mobilen. Det var från Blodcentralen och löd "Tack! Det blod du gav har nu kommit till nytta för en patient". Det kändes lite häftigt, att mitt blod kanske har räddat någon till livet. Det stämmer så bra som Dracula skriker i vrede i inledningsscenen från filmen med samma namn "Blood is life".

Tidigare i veckan så hade jag bokat in mig på ett pass på gymmet. Kände att jag egentligen inte hade lust men blod-smset fick mig att hasa mig iväg och det var riktigt skönt. Inte riktigt samma klass på body balancen som med min vanliga instruktör, men det var bra ändå. Jag är stolt över att jag sparkade latmasken i baken och tog mig dit. Det känns skönt att på allvar ha påbörjat en träningsrutin. Imorgon blir det söndagsyoga,som jag behöver för att bli en gladare och trevligare människa.

Något som däremot gör uppriktigt ont är att Historiska muséet i Kairo har plundrats av demonstranter. Enligt Egyptes Riksantikvarie (troligen en man tyngd av uppgifter redan innan detta hände) så har två faraoniska mumier förstörts.Jag har hyst drömmar om att resa till Egypten och se muséets skatter så jag blev uppriktigt sorgsen när jag läste om skadegörelsen. En liten strimma av hopp är att unga demonstranter har bildat en mänsklig kedja runt muséet och att både privatpersoner och speciella turistpoliser försöker hindra plundring. Jag inser bristen på realism i detta förslag, men jag önskar att världens övriga muséer hjälper egyptierna att bevara sina skatter. Kanske kan de förvaras i väntan på stabilitet-som jag ser det tillhör historien världen. Vi har lika stort ansvar för våra runstenar som egyptierna har för sina mumier.

onsdag, januari 26, 2011

I have an attitude-and I know how to use it!


Härliga Maiden har valt mig som en av de tre bloggar som förärats "Attitude blog award". Jag blev glad och överraskad (Ingen är ju så blygsam att h*n inte gärna hör beröm). Utmärkelsen satte också igång funderingen kring ordet attityd. Jag tycker att det ibland får stå för någonting negativt-det likställs med att vara bråkig eller uppkäftig-personligen tror jag att det uppstått från tonåren, då man (iaf jag) upptäcker sin attityd men inte riktigt vet hur den ska användas och kombinationen av osäkerheten och frigörelsebehovet blir en explosiv röra. Jag håller dock inte med. För mig står dock attityd för att man står för sina åsikter och inte ger med sig utan goda skäl. Attityd är för mig som alla andra egenskaper-varken bra eller dåligt i sig-det beror på hur man använder den. Jag gillar citatet ovan-det kommer från en t-shirt som jag ångrar att jag inte köpte.

Med denna award följer inte bara ära-det ingår också att lista tre av mina egenskaper och ge den vidare till tre bloggare som också har attityd. Jag börjar med tre egenskaper som utmärker mig:

1. Optimistisk
2. Kreativ
3. Envis

De de flesta säger om mig är snäll. Min vän Do Glatem har t.o.m beskrivit mig som hopplöst snäll. Fint sagt-i gymnasiet blev jag beskriven som "en glad och crazy tjej" och det har inte förändrats.

Nåväl-*trumvirvel och bassolo* här kommer de tre bloggarna jag har valt-det var jättesvårt men de här tre tycker jag har utmärkt sig lite extra.

1. Vattukvinnan-jag känner den här fantastiska kvinnan i levande livet. Hon ser hård och tuff ut men i själva verket är hon en varm härlig människa. Hon får den för att hon kombinerar att ta hand om andra utan att förlora sig själv ett ögonblick.

2. Morrica-får den för att hon framför sina åsikter med skärpa men aldrig med påhopp eller trams. Liksom Vattukvinnan ovan så kombinerar hon styrka och mjukheten. Klokskapen kommer fram ur hennes blogg som väldoften från en puttrande gryta.

3. Clara-klart att en tjej som både gav olyckskorparna fingret och fixade det jobb hon vill ha och har en rosa hårdrocksblogg ska ha en award.

Hederomnämnande går till Wånkan och Grimgoth, båda snubblade på mållinjen. Egentligen skulle jag vilja ge bort tio stycken. Jag får nog starta en egen award snart :D

I nästa inlägg kommer ett stort positivt tillkännagivande (dock inte att jag ska bli metalmorsa ;) )

tisdag, januari 25, 2011

Grattis Grimgoth!

Ledig dag, så jag gav mig ut och veckohandlade, och för att få lite omväxling så provade jag en ny affär. Har hört positiva saker om den sedan jag flyttade hit men har inte provat förrän nu. Det var bitvis riktigt bra och bitvis ganska trist utbud-tehyllan var dock fantastisk. Jag köpte två sorters pukka-te (lyxigt, ekologiskt te-märke) Licorice-cinnamon och chamomile-vanilla. Kommer att recensera dem i min matblogg. I övrigt har jag plockat hemma-och det var grymt skönt att laga mat från grunden-insåg det när jag njöt soppan till middag att det är så himla gott med hemlagat.

Igår gick jag igenom mitt kök och städade kyl och skafferi. När jag fixade det sistnämnda så flög f*n i mig och jag ryckte ut mitt rosa hyllpapper. Det var inte jag som lade in det utan det låg där när jag flyttade in. Det är en skön känsla att öppna sitt skafferi och se ett rent, vitt och välordnat utrymme.

Jag passar också på att hurra för Grimgoth som fiirar två år som bloggare! Rock on! Passapå att gå in och läs det är en kul blogg.

söndag, januari 23, 2011

What was won? What was lost?

Har nu av Nystan, min trogna vän, fått låna en liten dator tills dess att jag har en egen igen. Jag är ytterst tacksam eftersom jag även fick låna en stavmixer (min har gått till himlaköket). Det är skönt att blogga igen-jag ska vara ärlig, det är en rutin jag har saknat. Tyvärr har jag inte tillgång till alla mina favoritbloggar men det kommer säkert. Känner du att jag borde vara på din blogg så lägg en länk i kommentarsfältet.

Det som varit gott med att ha varit datalös är att jag dels kommit ifrån min vana att sitta alldeles för länge vid datorn om morgnarna och att jag kommit igång med träningen-jag var nämligen tvungen att gå till gymmet för att avboka bokade pass-och har jag väl gått till gymmet kan jag lika gärna gå på passet också. De datafria morgnarna har varit så sköna att jag fortsätter med dem.

 Det tråkiga är att jag missat att blogga under det nya årets första skälvande dagar-alla förväntningar och all spänning. Det har varit trist-jag har missat en hel del. Min nyårslåt får därför komma nu istället-Tarot med "I walk forever"-en sång som ju känns passande nu när jag är tillbaka.