Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, juli 20, 2012

Maghognyhår och högsommartid

Jag brukar säga till min frisör "It's only bloody hair anyway" men det är häftigt vad det gör att gå och klippa sig. Klippte mig igår och lät till och med min frisör raka lite av underhåret i nacken. Färgade håret med Tints of Nature hårfärg så nu har mitt hår gått från trött, brun och utvuxen till en Joan Jett-influerad frisyr (lite elegant rockig) och med en hårfärg i det skimrande gränslandet mellan brun och vinröd. Lite mer jag :)

Kvällen spenderade jag med vänner i en nyvunnen bekantskaps (via Do Glatem) urläckra lägenhet. Vi snackar snygga band av Edgar Allen Poe i bokhyllan, mycket rött och svart och som en balans-värdinnans My little pony-samling (jag som gillar kontraster jublade). En trevlig kväll, även om den blev lite kortare än väntat.

Detta är min toksociala helg så ikväll så ska jag dyka upp hos Alvfamiljen och njuta av härliga kreativa människor (både värdpar och gäster). Jag börjar hitta in i sommar- och semesterkänslan nu.


Slutligen, kolla in den här mexikanske killens porträtt av Sabaton. Det blir inte mer art of war!

onsdag, juli 18, 2012

Små "husmorstips" som underlättar även för hårdrockare


  • Har lagt en aromasten i min papperskorg i badrummet. Det neutraliserar de mindre angenäma lukter som kan uppstå t.ex. när du rensar kattlådan.
  • Jag har organiserat min garderob-i min "hänggarderob" hänger kläderna i färgordning och i min andra garderob är de organiserade efter typ av plagg-det gör det mer överskådligt (även om mörkrädda inte ska sticka in huvudet i min vanliga garderob).
  • När jag byter dammsugarpåse och/eller när det verkar behövas, droppar jag några droppar eterisk olja på filtret så doftar det gott när jag dammsuger. Cederträ håller dessutom småkryp borta.
  • Om du varit ute på festival och kängorna är våta, ta tidningspapper, knyckla ihop och lägg i. Byt ut när det är fuktigt och fortsätt tills kängorna är torra. (Efter Sonisphere 2010 höll jag på i två och ett halvt dygn).

tisdag, juli 17, 2012

Videobloggar med Civil War

Se där jag, rocknytt har skakat fram videobloggar med Civil War. Det låter ju riktigt bra detta, och Do Glatem har rätt-visst påminner sången om Dio, och det kan ju aldrig vara fel.måndag, juli 16, 2012

R.I.P. Jon Lord

Jon Lord, mannen som en gång för alla gav hammond-orgeln en plats i hårdrocken, har somnat in. Jag har aldrig varit ett jättefan av Deep Purple, men vänner till mig som varit viktiga i min utveckling som hårdrockare är det. Det skär ju lite i hårdrockshjärtat att fler och fler av de gamla rockgudarna lämnar oss för att gå in i hårdrockens Valhall.

För min tatueringsmoders skull, här kommer "Child in time"


Elvish medicine 2012

De tuffa veckorna har satt sina spår. Det tar lite tid att rensa huvudet från jobb-tankar och ställa om till ledighet och att få vara sin egen men det får ta den tiden. Något jag är mycket tacksam för är att jag har riktiga vänner som trots mina oregelbundna arbetstider och att jag inte är den bästa på att höra av mig, inte glömt mig utan tvärtom kommer ihåg och bjuder in mig.

Denna veckan bjuder på två saker som jag ser fram emot-30årsfest för Alvfursten och en balkonginvigningsfest. Två väldigt olika fester men båda kommer att bjuda på precis de energier jag behöver. Det lär bli en hel del power metal på 30-årsfesten-Alvfursten och jag är dess stora förkämpar i bekantskretsen. Balkonginvigningen går mer i kreativitetens, vegomatlagning och fantasyns tecken. Hoppas att värdinnans vackra Blomman för dagen öppnar sina klockor för oss.

söndag, juli 15, 2012

Ledig!Min första semesterdag idag-den är välbehövlig. Jag valde att ta itu med att skruva i nya knoppar i hallen. Mina svarta rosknoppar, som jag fortfarande älskar, ska få ett nytt hem i köket. Istället blev det de svart/vita på den undre bild. Jag är mycket nöjd med det-har dock fyra kvar men det behövs längre skruvar för de garderoberna. Hallen ska stå för möjligheter enligt feng shui, så jag hoppas att de för med sig goda saker.

För övrigt är det härligt att ha en dag där jag kan bestämma schemat och vad som ska göras:)