Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

fredag, februari 08, 2013

The quest-en nyttig påminnelse

Igår blev inte som jag hade tänkt. Jag fick orolig mage, ont och så. Det gick dock över. I eftertankens kranka blekhet insåg jag att det nog är att jag har en hög lösa trådar som ska knytas ihop och det gör mig lite stressad. Allt från små saker som att hämta paket och köpa kattmat, till den stora grejen-röjningen av mormors lägenhet. Har dessutom en helg som är späckad med roligheter-men även roliga saker tar tid.

Nåväl, så ser förutsättningarna ut. Det skulle kunna kännas övermäktigt men jag väljer att se det som en crasch-course i mindfullness och i att ta tag i saker. Samt en liten påminnelse till mitt kontroll-behov att klockorna i Schweiz inte kommer att sluta ticka och jorden gå under för att saker inte blir gjorda exakt som jag hade tänkt. Roligheterna som kommer ska jag använda för att "bunkra" positiv energi inför kommande vecka, när jag tar tag i saker :)

tisdag, februari 05, 2013

Personligheter du garanterat har träffat på en konsert

På Sonata Arctica-konserten började jag och en bekants bekant prata om människotyper som dyker upp på konserter. Vi hade förvånansvärt många gemensamma erfarenheter av personligheter vi hade stött på så jag tänkte lista dem här.


  • Personen som är på sin första konsert och börjar tokjubla över minsta rökpuff på scen innan bandet kommer.
  • Personen som bara kan en av bandets låtar (den största hiten) och ropar efter den hela kvällen!
  • Plöjarna-de som kommer sent, har druckit ordentligt i baren  och tycker att en konsertpublik på X antal tusen är ingen ursäkt för att inte stå längst fram.
  • Tjejen/tjejerna som tycker att dansa yvigt mitt i en folksamling som lajvar sardinburk är en bra idé.
  • Personen som du aldrig har träffat, men börjar prata och har väldigt trevligt med och sedan aldrig träffar igen.
Har du träffat de här personligheterna? Eller har du någon annan skön konsertanekdot med roliga/galna besökare?