Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, februari 01, 2014

Februari-Min nya vana

I förra inlägget på temat "Mitt bästa år" summerade vi januaris mål, vilket också är målen för hela året. Resterande månader kommer att vara mer specifika mål. Denna månads fokus är "Min nya vana". Har funderat och ändrat mig gång på gång vad den nya vanan ska bli. Nu har jag iallafall bestämt mig. Vanan som jag kommer att fokusera på i februari är att:

Att förbereda mat och dylikt inför kvällspassen på jobbet i god tid
Det kan låta banalt, men fram till nu är det mer regel än undantag att jag slänger ihop allt i sista minuten och störta iväg. Inte skönt för vare sig kropp och själ, så nu är det dags att byta ut den mot en bättre vana. Så mycket skönare att plocka upp en packad väska och gå iväg.

Om du skulle skaffa en ny vana i februari, vilken skulle det bli?

fredag, januari 31, 2014

Mitt bästa år-sammanfattning Januari

Nu är det här inte så representativt för hur sammanfattningarna kommer att se ut i och med att det är lite luddigare nu i januari. Har ju skrivit ner hela årets mål. Lite om hur det har gått kan jag ju iallafall plita ner:

Flytta ihop med Goron
Inget stort steg framåt men stora tankesteg för att göra det konkret.

Laga mer mat från grunden
Det mål som har gått bästa denna månad. Det har blivit mindre färdig- och snabbmat och jag har blivit ganska duktig på att alltid ha sallad i kylskåpet (maträtten alltså). Blir piggare av det.

Leva mitt liv i:

Kärlek
Den senaste veckan har jag försökt att vara lite mer positiv och inte gräva ner mig i det negativa.

Fokus
Här finns det en hel del kvar att jobba på för min "Nu ska jag fokusera...Oh shiney"-hjärna

Balans
Det har inte skett mirakel men det börjar att bli bättre. Inse att jag inte kan eller ens behöver göra allting på en dag

Acceptans
Här har det gått framåt. Har varit trött som en sarkofag denna vecka men har resonerat att "This, too, shall pass" och klarat av jobbet iallafall. Ett viktigt steg, att klara vardagen även om jag inte är 100%.

Mina känslor inför...

...att Melodifestivalen börjar imorgon:


...att Sherlock börjar imorgon:


söndag, januari 26, 2014

Där mångfalden tar slut tar enfalden vid

Rickard Söderberg, som trogna bloggläsare vet är en av mina stora inspiratörer, har fått ägg och stenar kastade efter sig. Ingen blev tack och lov skadad (Rickard låter via Twitter hälsa att cykeln kommer att bli bra när han har fixat den) men det handlar om någonting större, som Morrica skriver så bra om. Det handlar om att någon tar sig rätten att beröva någon annan fri- och rättigheten att leva i kärlek och lugn. Den fri- och rättigheten ska alla människor ha.

Rickard själv har en önskan till oss som skickar sympatier och nätkärlek till honom förresten


Det som fick mig att börja fundera och skriva det här inlägget var en kommentar på Aftonbladets hemsida som sade att

Sticker man ut hakan får man vara beredd att ta en smäll då och då 
Min motfråga är "Varför då?". Oavsett åsikt så kommer vi ju alla för eller senare möta människor som tycker annorlunda. Även den som lever i majoritetens/normens trygghet kommer att göra det (som vit, svensk, heterosexuell cisperson är jag en sådan). Ibland är det roligt och spännande att möta motsatsen till sin åsikt, ibland är det rent deprimerande. Oavsett så tycker jag att vi som alla reviderar ovanstående kommentar till följande

Sticker man ut hakan utanför sin bubbla kommer man att möta andra saker än man gillar. Det är bara att hantera"