Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, december 10, 2009

Vad hände?

Jag var riktigt vissen igår-idag blev det någon slags kompensation och jag är stenpigg fast det är midnatt. Vet inte vad det är men det är troligen en kombination av Sonisphere, att ALvfursteparet troligen kommer på middag på lördag och gammal hederlig sugar rush. Är inte klar med lägenheten men har fått mycket gjort-imorgon ska jag jobba vidare.

Jag återkommer med inlägg om den fantastiska Doro-konserten.

tisdag, december 08, 2009

And you gave me a black rose...

Egentligen skulle jag har förberett mig inför konserten ikväll, haft humöret på topp och målat naglarna i lila eller mörkrött. Istället känner jag mig dumpad och ledsen. Vapensyster har av olika skäl sagt upp vår vänskap. De senaste månaderna har det varit sådan osynk mellan oss att jag på ett plan inte är förvånad. Vi hyser inget agg mot varandra men vi fungerar inte ihop för vi har båda förändrats sedan vi lärde känna varandra. Det var skönt att få prata ut och få ett någolunda konstruktivt avslut.
Fast det gör ont ändå och det blir tufft att rycka upp sig och hitta konsertglädjen igen. Började ifråga sätta vem jag är som vän egentligen men min äldsta väninna sa mycket klokt "Du är en toppen-vän men det beror på vad man har för behov"

måndag, december 07, 2009

Tummar och tår hålls

Jag börjar med att länka till en liten film från när jag var i Kista Galleria förrförra veckan.

I övrigt har det inte hämt så mycket så jag drar veckans måndags-metal. Det är nämligen inte jag som valt den utan en av mina trognaste läsare, Sandra. Hon har nämligen åkt in på BB idag för att föda sitt andra barn. Jag skrev att hon fick välja måndags-metal idag och hennes svar blev "något glatt och ösigt med Iron Maiden". Håller tummarna för hela familjen (pappa och storasyster med) och bjuder på "The wicker man"

söndag, december 06, 2009

Midvintermarknad

Morgonen var visserligen sömnig och grå, men jag kände att något måste göras denna söndag så jag tog mig iväg till Historiska muséet och gick på midvintermarknad. Utanför muséets entré bjöds det på svärdsfäkting i vikingastil och inne i entré-hallen så hade flera duktiga hantverkare rest sina marknadsstånd. Med jämna mellanrum spelade medeltidsgruppen Medvind. Det var så jag fick tips om detta-har en vän i bandet.

Jag passade på att ta en tur på muséet också och det har hänt saker sedan jag var där sist som liten. Till att börja med så har de skapat lite mer atmosfär i rummen än då när det mest var Monter A, B, C osv till ledes. Dessutom förmedlar de numera inte bara fakta utan de ställer också frågor om hur historien skrivs och hur den definieras. Bland annat tog de upp hur vi har plockat fram olika aspekter av vikingar i olika tider, från 1800-talets nationalromantik till idag när vi gärna visar hur vikingarna tog in influenser från olika kulturer. Det är väldigt skönt att gå ensam på muséer, det blir en sådan skön stämning. Gick så gott som ensam i tystnad i deras sal med altarskåp och andra kyrkliga dekorationer-och stämningen var snudd på sakral. Lika vackert var det när jag kom upp från Guldrummet, ensam i valvet och Medvinds musik ekade från hallen ovanför.

Efter ett par sköna timmar i historiens värld åkte jag hem och tog en lugn kväll. Har kikat på pärlorna jag köpte på marknaden och funderade på vad det ska bli av dem.