Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

torsdag, maj 31, 2012

Tung dag, go kväll

Arbetsam dag på jobbet, men kvällen blev en sådan kväll som fick det att kännas lite gott i hjärtat. Vad det blir mer än detta är för tidigt att säga. Kanske började något ikväll.

onsdag, maj 30, 2012

Sabaton "Carolus Rex"-så är den

Har nu fått och lyssnat igenom Sabatons "Carolus Rex". Jag valde att köpa dubbel-cdn med både den svenska och den engelska versionen. Det kan sägas en gång för alla-hårdrock och vampyrer är bäst på engelska. Dock är jag lite glad att det förekommer några ballader på skivan-jag har vetat sedan "Fist for fight" att Joakim Brodén har en fin balladröst. Som helhet-skivan är inte lika bra som "Art of War" men gillar man Sabaton så gillar man den. Mina favoritspår är "Poltava", "Gott mit uns" och "Karolinens bön"/"The Carolean's prayer" (som kuriosa min skiva är feltryckt, det står Carolean's player").

Och alla ni som googlat "Sabaton rasister" och hamnat här-Kan berätta att när Sabaton spelade i forna Jugoslavien någonstans började några tomtar att heila under spelningen, vilket fick Joakim att reagera direkt så han rusade runt till övriga bandmedlemmar och sade "Ingen ögonkontakt, ingen reaktion, ingen är där de är". Övriga bandet gjorde så och snart slutade heilandet. I den videolänk som nu är borttagen refererade han till händelsen med "Det vi inte vill ha är vad som hände på X-spelningen-NOT COOL!"

tisdag, maj 29, 2012

Till alla soldyrkare och kräftorNu när solen tar och det är frestande att lägga sig på valfri terass eller gräsplätt. Ta er tid att titta på denna film först. Det är viktigt.

måndag, maj 28, 2012

Tuffa tider

Queen of Kammebornia ställde frågan i mitt kommentarsfält om varför man får svarta saker hivade över sig. Hade jag vetat hade jag gjort något åt det. Det är jobbigt just nu. Känner dessvärre igen några symptom från när jag var sjukskriven, men jag hoppas att jag har lärt mig tillräckligt för att klara mig bättre denna gång. Är dock skör, lättretad och sorgsen just nu.
Som ni kanske har sett så har jag gjort om min blogg och lagt in en stjärnhimmel. Ursprungligen var den tänkt att dyka upp vid en vacker sak som aldrig blev av (om den senaste killen jag dejtade blivit Mr. Crimson) men jag valde att låta den dyka upp på min 31-årsdag istället eftersom jag tycker att den är så vacker. Stjärnhimlen innehåller ju både gnistrande stjärnor och svarta hål, och alla får finnas. Det finns t.o.m plats för en galax långt, långt borta ;)

söndag, maj 27, 2012

Hemma igen-1 år äldre


Hemma igen ifrån Värmlands-helgen som har bjudit på skratt, acceptans, värme och vänskap, ny och gammal. Värdinnan var minst lika Sabaton-tokig som jag och en stolt Sweden Rock-veteran så det var roligt. Vädret har varit fanstastiskt och jag har lyckats skaffa mig en rejäl t-shirtbränna. Det har varit skönt-att få bryta av lite.

Idag är iaf min 31:a födelsedag. Större delen av den har tillbringats på resande fot och framåt kvällen så fick jag jobbiga saker och negativ energi hivad över mig. Men resten av kvällen tänker jag ta vara på.

Jag avslutar med en låt vi spelade på hårdrocksfesten igår. Den passar mig bra just nu.