Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

onsdag, maj 30, 2012

Sabaton "Carolus Rex"-så är den

Har nu fått och lyssnat igenom Sabatons "Carolus Rex". Jag valde att köpa dubbel-cdn med både den svenska och den engelska versionen. Det kan sägas en gång för alla-hårdrock och vampyrer är bäst på engelska. Dock är jag lite glad att det förekommer några ballader på skivan-jag har vetat sedan "Fist for fight" att Joakim Brodén har en fin balladröst. Som helhet-skivan är inte lika bra som "Art of War" men gillar man Sabaton så gillar man den. Mina favoritspår är "Poltava", "Gott mit uns" och "Karolinens bön"/"The Carolean's prayer" (som kuriosa min skiva är feltryckt, det står Carolean's player").

Och alla ni som googlat "Sabaton rasister" och hamnat här-Kan berätta att när Sabaton spelade i forna Jugoslavien någonstans började några tomtar att heila under spelningen, vilket fick Joakim att reagera direkt så han rusade runt till övriga bandmedlemmar och sade "Ingen ögonkontakt, ingen reaktion, ingen är där de är". Övriga bandet gjorde så och snart slutade heilandet. I den videolänk som nu är borttagen refererade han till händelsen med "Det vi inte vill ha är vad som hände på X-spelningen-NOT COOL!"

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är nyfiken,skulle du vilja utveckla ditt resonemang angående språk lite?
Jag hade själv den motsatta upplevelsen, efter att ha lyssnat igenom bägge skivorna ett par gånger så tror jag aldrig att jag kommer att lyssna till den engelska igen (jag skulle bara önska att jag lyssnade på den svenskspråkiga som jag tycker bättre om istället).
Tycker det är ganska naturligt att man kan uttrycka sig mycket bättre på sitt modersmål (dels att texterna blir bättre skrivna och dels att man kan betona och få in så mycket mer känsla).
Vad är det du föredrar med den engelska versionen?

Mvh Joakim

CrimsonAnna sa...

Hej Joakim!

Först av allt, välkommen till bloggen. Du har en klar poäng i att det är lättare att uttrycka sig på sitt modersmål. Dock så upplever jag att i den svenska versionen så är det väldigt "rakt på"-nästan lite platt-lite "de stred och de dog.punkt" I den engelska blir det mer poesi känner jag.

Jag ser inte den svenska som dålig på något sätt men jag kände mer för texterna i den engelska.
Jag kommer att återkomma till ämnet här i bloggen när jag har lyssnat mer på båda skivorna.

Tack för din kommentar-det är sådana kommentarer så gör det värt att blogga.

Jessica Kako sa...

Köpte också den skivan, och uppmärksammade också på "player" men förövrigt tycker jag skivan är felfri hah :) Och jag kan inte annat än att hålla med Joakim i detta, jag tycker verkligen om den svenska versionen och har fallit totalt för Ruina Imperii som bara finns i svenska :) Fast resten av låtarna tycker jag är toppen också :) Både på engelska och svenska, men de svenska förblir nog mina favoriter. Sen har jag i och för sig alltid varit svag för svenska låtar och språket i sig :)

Sen hoppas jag att saker löser sig för dig, sköt om dig CrimsonAnna:)

CrimsonAnna sa...

@Jessica: Tack:)
Jag har lyssnat på mina läsare och i min mp3 har jag lagt in den svenska versionen för att se vad jag tycker-jag kommer att återkomma i bloggen angående skivan.

Feuerzeug sa...

Din videolänk funkar inte längre. Kan du hitta en ny, eller berätta poängen? Plix.

CrimsonAnna sa...

@Feuerzug-Tack för ditt påpekande. Har lagt in en förklaring nu.

Feuerzeug sa...

Tack! :)

Bra att ha något att bemöta folk med, när de påstår att all-musik-om-sverige-är-rasistisk. Typ.

CrimsonAnna sa...

@Feuerzug-Jag är glad att du tipsade mig om det. Kände att mitt inlägg utvecklades.

Jag håller förövrigt med dig. Kan ju också nämna att sångaren som skriver all musik dessutom är halvtjeck.

CrimsonAnna sa...

Passar också på att be om ursäkt för felstavningen av ditt nick.